Mihai Erbasu

Mihai Erbasu

In 2004 omul de afaceri Mihai Erbasu a fost gasit mort, la varsta de 62 de ani, in piscina vilei sale de la Snagov. El detinea sau era actionar la mai multe societati, inclusiv prin intermediul fiului si sotiei sale, majoritatea activand in domeniul constructiilor. La momentul sinuciderii, datoriile companiilor detinute de Erbasu catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale se ridicau la aproximativ 59 de miliarde lei, potrivit Mediafax.

Sursa foto: MediafaxFoto

Florian Anghelescu

Florian Anghelescu

In anul 2006, Florian Anghelescu, anchetat penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani, a fost gasit spanzurat in locuinta sa din Bucuresti. El a fost sotul fostului consilier prezidential Stana Anghelescu si detinea compania de tutun Anghelescu Industry, scria la momentul respectiv Mediafax. Florian Anghelescu era in atentia autoritatilor din vara lui 2005, cand in urma unei descinderi ANAF au fost gasite la fabrica sa 24 de tone de tutun fara acte.

Sursa foto: MediafaxFoto

Constantin Spak

Constantin Spak

Omul de afaceri Constantin Spak, care detinea mai multe fabrici de mezeluri in judetul Olt, a fost gasit mort in urma cu trei ani in incinta fermei sale din comuna Valea Mare, din primele cercetari ale politistilor reiesind ca el s-ar fi injunghiat de trei ori cu un cutit in inima. Prietenii barbatului sustin ca acesta suferise o operatie de transplant de ficat.

Sursa foto: Shutterstock

Ioan Oita, La Cocosatu'

Ioan Oita, La Cocosatu'

Tot in urma cu trei ani patronul restaurantului La Cocosatu', Ioan Oita, a fost gasit spanzurat, intr-o anexa a localului. Ioan Oita si-a inceput afacerea in 1993, cand comercializa doar tuica, bere si vin. Doi ani mai tarziu, i-a venit ideea sa inceapa sa vanda mici, dupa ce a vazut cati muncitori erau prin zona. Un mic si o bere era tot ceea ce isi dorea orice trecator. Ajunsese sa castige 200.000 de euro pe an din vanzarea micilor.

Sursa foto: Agerpres

Ilie Vonica, Polisano

Ilie Vonica, Polisano

Omul de afaceri Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano, a decedat la spital dupa ce a cazut de la etajul vilei sale din Sibiu, prima ipoteza fiind sinuciderea. Din grupul Polisano face parte si lantul de farmacii Reteta, la care luna trecuta au avut loc perchezitii in dosarul retelor false, in care au fost arestate ulterior noua persoane suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune, fals intelectual si uz de fals, infractiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Sursa foto: Sinucidere, Shutterstock.com