Dedeman si ambitia de a ajunge la 50 de magazine

Dedeman si ambitia de a ajunge la 50 de magazine

Dedeman, cel mai mare retailer in bricolaj din Romania, este poate unul dintre cei mai activi investitori in industria de profil in plina criza, compania triplandu-si numarul de unitati inaugurate in cei cinci ani de recesiune, de la 12, la 36 de unitati. Planul Dedeman in acest an a fost de a deschide patru noi magazine si de a ajunge la un total de 40 de magazine, astfel ca in prima parte a lui 2014 a deschis o unitate in Sibiu, iar partea a doua a anului vizeaza inaugurarea magazinelor din Deva, Bucuresti (Colentina) si Targu Jiu.

Fratii Paval, proprietarii business-ului de peste jumatate de milion de euro, nu vor sa se opreasca aici si sustin ca planul pentru urmatorii ani vizeaza extinderea numarului de unitati in tara la 50. Din planul anuntat de catre Dedeman, pe lista companiei se afla patru noi locatii ce urmeaza sa fie deschise in 2015, in Romania, in timp ce de anul viitor va incepe si ofensiva pe piata din Republica Moldova, acolo unde Dedeman va deschide doua magazine – in Chisinau si Balti. Pe lista de viitoare magazine a Dedeman se afla judetele Satu Mare, Bihor, Giurgiu si Ialomita, in momentul de fata patru din cele opt judete care le-ar aduce bacauanilor o acoperite teritoriala de 100%.

Potrivit informatiilor comunicate de catre retailerul de bricolaj, Dedeman are in plan sa deschida anual intre 4 – 5 magazine, pana in 2015 compania planuind sa ajunga la 45 de unitati. In medie, magazinele Dedeman au suprafete cuprinse intre 6.000 – 18.000 mp, investitia medie intr-o astfel de unitate situandu-se in jurul pragului de 10 milioane de euro.

Praktiker reincepe ofensiva pe piata de bricolaj: vrea 45 de magazine in doi ani

Praktiker reincepe ofensiva pe piata de bricolaj: vrea 45 de magazine in doi ani

Cu un business puternic afectat de criza, cand vanzarile s-au prabusit de aproape trei ori la nivelul anului trecut fata de varful atins in 2008, nemtii de la Praktiker au simtit pe propria piele cum afacerile din Romania se indreptau spre insolventa, astfel ca au decis vanzarea operatiunilor locale si din regiune. In luna februarie a anului Praktiker primea o veste cat o salvare, operatiunile locale fiind achizitionate de catre omul de afaceri turc Omer Susli.

O data cu achizitia Praktiker, Omer Susli a inceput un amplu proces de rebranding si repozitionare, ba mai mult a demarat chiar un proces de regandire strategica in Romania.Cu 27 de magazine la nivelul intregii tari si fara nicio unitate deschisa in ultimii ani, Praktiker a trecut ultima perioada prin schimbari majore, insa Omer Susli are in plan ca in urmatorii doi ani sa isi extinda operatiunile la nivel local cu inca 18 magazine, de la 27 cate detine in prezent, la 45 pana in 2016. Parte a acestei strategii va fi demarata inca din acest an, cand omul de afaceri planuieste sa deschida doua noi unitati Praktiker – in Targu-Jiu si la Giurgiu.

„Pana la finalul anului 2014 suntem increzatori ca vom reusi sa ne repozitionam. Intentionam sa crestem profitabilitatea magazinelor existente, mai mult, ne dorim ca in urmatorii doi ani sa extindem reteaua la 45 de magazine. In mai putin de doua luni, vom deschide magazine in Giurgiu si Targu-Jiu” , a declarat Omer Susli, proprietarul Praktiker.

Potrivit datelor furnizate de companie, Praktiker va inaugura prima unitate in luna octombrie, la Targu Jiu, pentru ca magazinul din Giurgiu sa fie deschis spre finalul anului.

Leroy Merlin pregateste inaugurarea magazinului din Craiova, al doilea al retelei

Leroy Merlin pregateste inaugurarea magazinului din Craiova, al doilea al retelei

Leroy Merlin, grupul francez prezent pe piata din Romania din toamna anului 2011, companie care a anuntat recent achizitia concurentului Baumax in Romania, va inaugura in toamna acestui an cel de-al doilea magazin propriu al retelei, in Craiova, in urma unei investitii care ar urma sa se situeze intre 13 – 16 milioane de euro si care va genera circa 140 de angajati.

Desi era programat initial pentru o inaugurare in primavara-vara acestui an, lucrarile din Craiova au fost incetinite, ceea ce face ca deschiderea magazinului sa fie amanata pentru a doua parte a anului. “Am intampinat anumite dificultati la magazinul din Craiova. Daca din acest moment lucrarile de la Electroputere Parc s-ar derula la foc continuu, atunci am putea asista la o inaugurare in luna septembrie. Nu depinde de noi”, a declarat Cristian Petrescu, director de dezvoltare al grupului francez in Romania, intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO la finalul lunii iunie.

Leroy Merlin a demarat totodata, la inceputul acestei veri, lucrarile pentru cel de-al treilea magazin propriu al retelei si al doilea din Capitala, spatiul pe care ar urma sa fie amplasat magazinul situandu-se in zona de sud – vest a Capitalei, pe Soseaua Alexandriei, in apropiere de orasul Bragadiru.

In urma achizitiei Baumax la nivel local, Leroy Merlin va ajunge in Romania pana la finalul anului la un total de 17 magazine.

Kingfisher a demarat deja modernizarea celui de-al treilea magazin sub sigla Brico Depot

Kingfisher a demarat deja modernizarea celui de-al treilea magazin sub sigla Brico Depot

Kingfisher, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de centre comerciale tip DIY (Do It Yourself) din Europa, isi va continua procesul investitional pe piata locala, compania urmand sa modernizeze cel de-al treilea magazin Bricostore sub sigla Brico Depot in toamna acestui an.

Bricostore Militari, noul magazin care a intrat pe lista modernizarilor, este cea de-a treia unitate pe care britanicii de la Kingfisher o vor adapta noului format de magazine Brico Depot, dupa cele doua inaugurari din primavara acestui an ale centrelor Brico Depot Orhideea si Brico Depot Pantelimon. Conform datelor companiei, Brico Depot Militari urmeaza sa fie deschis la jumatatea lunii octombrie sau inceputul lunii noiembrie, dar exista sanse ca deschiderea sa fie intarziata.

Magazinul Bricostore Militari, situat in vecinatatea centrului comercial Carrefour Militari si la o distanta relativ scurta de magazinul concurent Hornbach din Militari, a fost deja inchis pentru rebranding de catre oficialii Kingfisher timp de circa doua-trei luni. Procesul de modernizare a celor doua magazine inaugurate sub brandul Brico Depot in primavara acestui an a inceput inca din iarna.

Kingfisher are in plan sa se extinda puternic in Romania, urmand ca in cativa ani sa ajunga la 50 de magazine pe plan local.