1 / 9

Mioara Budiana, manager, departamentul de asistenta pentru finantare EY


Antreprenorii romani considera ca sectorul agricol este cel in care se pot obtine cel mai usor finantari in 2014, ajungandu-se chiar la o proportie similara zonei de IT


Antreprenorii romani considera ca sectorul agricol este cel in care se pot obtine cel mai usor finantari in 2014, ajungandu-se chiar la o proportie similara zonei de IT. Totusi, bancile sunt in continuare foarte selective cand aleg companiile pe care sa le crediteze si exista tendinta de a credita mai ales campionii economiei locale, companiile cu risc scazut, ceea ce duce la o competitivitate pe marje.


Antreprenorii inca mai apeleaza la prieteni si familie pentru finantarea afacerii, ceea ce releva reticenta bancilor fata de start-up-uri. In privinta criteriilor de selectie a surselor de finantare, antreprenorii considera importanta autonomia in luarea deciziilor in cadrul companiei.


Bancile prefera sa acorde finantari in lei, iar in privinta maturitatilor se observa o retincenta in a acorda credite pe termene mai lungi, pentru ca acestea echivaleaza cu invesitiile – segment pe care nu exista o cerere prea mare din partea IMM-urilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri