1 / 9

FORD CRAIOVA

Profit net: 25,36 milioane lei
Capital propriu: 586,84 milioane lei
ROE (Profitabilitatea capitalurilor proprii): 4%
Cifra da afaceri: 4,05 miliarde lei
Angajati: 3.143

Producatorul american de automobile Ford, care produce la Craiova motoare pentru masini, dar si modelul Ford B-Max, a inregistrat anul trecut un profit de peste 25 de milioane de lei, cu un capital de 568 milioane de lei, de unde rezulta o profitabilitate a capitalurilor proprii de 4%.

In opinia analistilor, ROE (Return of Equity) este cel mai important indicator de masurare a performantelor unei companii. Indicatorul este calculat ca raport intre profitul net obtinut de companie si capitalurile proprii, acestea din urma reprezentand practic contributia actionarilor la finantarea afacerii.

O companie cu un grad mare de indatorare si cu un grad mic de finantare din banii actionarilor va avea, in general, o rentabilitate mai mare a capitalurilor proprii decat una care se finanteaza mai mult de la actionari. Avantajul este obtinerea unui profit mai mare pe seama aceleiasi investitii din partea actionarilor, insa dezavantajul este riscul mai mare pe care il da o dependenta ridicata de datorii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri