1 / 23

Anul marilor santiere in infrastructura

Dragos Pislaru, Manager General, GEA Strategy & Consulting

Anul marilor santiere
In anul ce vine, Romania va reusi in sfarsit sa deschida majoritatea proiectelor majore de infrastructura pe care le avea restante. Cu un premier ex-comisar UE, un guvern aliniat si un ministru al Fondurilor Europene specializat la DG Regio, se va vedea ca birocratia poate functiona daca o coordonezi cu cap si fara coruptie. Vorbim de transport, mediu si energie, de deblocarea proiectelor de pe programul regional, dar si de finalizarea ELI (Extreme Laser Infrastructure) de la Magurele.

Anul hub-urilor de antreprenoriat
Anul urmator va marca expansiunea fara precedent a hub-urilor, maker-space-urilor, a incubatoarelor si acceleratoarelor si a altor centre de afaceri. Marile municipii au dat deja tonul in ultimii ani (Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov etc.), iar o serie de alte orase vor urma pe lista. Aceasta hub-izare va determina si primele aliante si colaborari ce vor duce la germenii unui tesut antreprenorial local. Minuni nu vom avea deja la anul, dar un aer proaspat antreprenorial si creativ va fi simtit in orasele ce isi vor propune dezvoltarea inteligenta.

Anul regandirii si consolidarii bancare
Din cele peste 30 de banci comerciale din tara, vor ramane doar jumatate active si relevante cu adevarat. Sectorul bancar se va reorienta spre piata si va cauta sa isi regandeasca produsele, mai ales pentru micii intreprinzatori. Bancile vor initia programe de educatie financiara si se vor apropia de clienti pentru a le intelege mai bine nevoile.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri