1 / 12

Luca Militello, Spitalul Monza: Parteneriatul public-privat

Sistemul medical din Romania nu functioneaza deoarece la varf exista doua mari probleme: lipsa fondurilor sau o impartire a acestora foarte defectuoasa, considera Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza. Daca ar fi ministru sau consilier in cadrul Ministerului de Sanatate, Militello ar lucra la un cadru legislativ care sa sustina si sa faca sa functioneze parteneriatul public-privat.


„Vorbeste cineva care conduce un spital care in 2017 a inchis cu un buget de 25 milioane de euro din care doar 8% vine de la Casa Nationala de Sanatate si este ceva tragic. De ce? Cu cat tu poti sa faci o politica de pret accesibila la toata lumea, nu vorbim de consultatii, ci de sunt servicii unde nu poti sa oferi preturi mici, solutia ramane parteneriatul public privat. Eu si echipa mea ne luptam de cinci ani sa transmitem ca este posibil si ca nu inseamna ca ma duc la Casa de Asigurari sa cer bani”, spune Luca.


Daca as fi ministru sau consilier in cadrul Sanatatii, as propune sa se lucreze la acest parteneriat public-privat. Calitatea spitalelor, infrastructura, ce facem cu ele? Reinnoim cate o bucata? Nu merge! Daca intrebari ministrul, va va spune ca nu sunt fonduri suficiente. Foarte bine! Privatul este dispus sa investeasca, haideti sa facem un cadrul legislativ prin care privatul sa poata investi, dar sa aiba la o garantie la baza ca statul va interveni pentru a ajuta pacientul, nu spitalul!

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri