10 / 12

Antibiotice Iasi, gata de vanzare de pe locul 9

Antibiotice Iasi, cel de-al noualea mare producator de medicamente din Romania, a carui privatizare va incepe la inceputul anului viitor, a estimat, pentru anul acesta, un profit net de peste 30 de milioane de lei, cu 26% mai mult decat anul trecut. Cifra de afaceri estimata se situeaza in jurul sumei de 234,5 milioane de lei, cu aproximativ 20% mai mult decat afacerile incheiate in 2006.

La sfarsitul celui de-al treilea trimestru, compania a afisat un profit net de 2,53 milioane de lei, ceea ce semnifica o scadere cu 22,36% fata de rezultatele raportate in aceeasi perioada a anului trecut. Afacerile au avansat cu 10,34%, pana la valoarea de 48,53 milioane de lei, ceea ce determina reiterarea previziunilor facute la inceputul anului.

Luna trecuta, Guvernul a decis ca vanzarea pachetului majoritar de actiuni ale companiei sa se desfasoare prin metoda licitatiei cu strigare, pentru evitarea elementelor susceptibile procesului de trecere in proprietate privata. In 2002, pachetul de actiuni Antibiotice SA Iasi a fost transferat catre Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (AVAS), iar aceasta urmeaza sa declanseze procesul de vanzare a acestor actiuni conform unei noi strategii, care urmareste reducerea riscurilor acordarii unui potential ajutor de stat pentru compania in cauza.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri