1 / 6

Farmaciile online vin puternic din urma

In pofida unui cadru legislativ precar si a unor costuri ridicate de coordonare, farmaciile online ameninta tot mai mult farmaciile clasice, mai ales pe segmentul OTC-urilor si al dermocosmeticelor.

Slab dezvoltata pana acum 2 ani, piata farmaciilor online era mai mult subiectul experimentelor marilor lanturi de farmacii in materie de e-commerce, care doreau sa introduca acest nou serviciu si in Romania, dupa modelul occidental. Momentan, farmaciile online trec granitele Capitalei si isi extind aria de livrare la nivel national, pe fondul unei cereri tot mai mari, mai ales in orasele mari.

Daca mari lanturi de farmacii precum Centrofarm si Remedio mizeaza tot mai mult pe dezvoltarea comertului online cu produse farmaceutice, altele, ca Dona, nu iau in considerare, cel putin pentru moment, introducerea unui astfel de serviciu. In acest context, nisa produselor naturale de tip Plafar, pare a fi lozul castigator pentru NaturaPlant, un magazin online infiintat cu 500 de euro si care genereaza acum vanzari de peste 200.000 de euro anual.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri