3 / 8

Cine si cat mai castiga colateral din constructii

Afluenta de proiecte, fie ca vorbim de centre comerciale sau rezidentiale, i-a convins pe britanicii de la Chapman Taylor sa isi deschida un birou si in Romania.

“Ne asteapta o perioada de crestere, odata cu maturizarea unor proiecte si a dezvoltarii lucrarilor deja anuntate. Faptul ca exista un numar de proiecte deja incepute in toata tara, nu doar in Bucuresti, este un semn pozitiv pentru industrie in viitorul apropiat”, ne-a declarat Anthony Willats, director general Chapman Taylor Romania.

In prezent, in biroul din Bucuresti lucreaza 12 persoane, din care 9 arhitecti. “Inca suntem in perioada de recrutare, ne asteptam sa crestem echipa la 18 oameni pana la sfarsitul acestui an”, spune acesta, adugand ca planurile pe termen lung includ dezvoltarea unui birou local puternic, care sa concureze cu cele mai bune reprezentante locale, asa cum se intampla si cu filialele companiei prezente in restul Europei.

“Cererea pentru arhitecti este in crestere datorita boom-ului din constructii. Arhitectii internationali sunt deja in tema, iar pe langa acestia, arhitectii locali se afla sub presiune pentru a furniza clientilor straini expertiza ceruta in Romania. Majoritatea birourilor de arhitectura straine sunt aici pentru a servi mai degraba proiecte specifice decat afaceri pe termen lung”, sustine Willats.

Acesta apreciaza ca piata constructiilor contribuie la cresterea cererilor pentru serviciile de arhitectura, insa piata se confrunta cu un deficit de personal. “Exista clar o lipsa de personal instruit, de ingineri specialisti. Mai mult, se remarca carente si in privinta managementului, mai ales pe partea de constructii rapide”, spune seful Chapman Taylor Romania.

Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 8 milioane de euro, cele mai importante proiecte aflate in derulare fiind complexul Sun Plaza din Piata Sudului, Bucuresti, pentru dezvoltatorul EMCT, spatiul comercial si rezidential ParkLake Plaza de 300.000 metri patrati localizat langa Parcul Titan, dezvoltat de Caelum Development si proiectat spre finalizare in 2011 si Dambovita Centre pentru Plaza Centers, care incorporeaza 650.000 metri patrati de spatii rezidentiale si birouri, facilitati de recreere, hoteliere si comerciale.

Biroul de arhitectura Chapman Taylor este prezent in Romania din mai 2007, insa primul contact cu Romania a avut loc in octombrie 2001, la invitatia englezului Mike Lloyd, director al Baneasa Developments si dezvoltator al Baneasa Shopping City, Baneasa Business si Technology Park.

Compania s-a infiintat in 1959, in Londra, detinand in prezent 11 birouri in Europa si peste 400 de angajati.Inapoi la articol

Setari Cookie-uri