1 / 5

Provincia, pasul doi de extindere

Planurile de extindere pentru 2008 creionate de Catalin Mahu sunt simple: deschiderea a trei restaurante La Mama si dezvoltarea pe orizontala a retelei de cafenele prin deschiderea a sase noi unitati.

“Vom deschide in acest an trei restaurante La Mama pentru care deja am achizitionat un spatiu in zona Lipscani si sase cafenele Cafepedia. Primele doua cafenele vor fi lansate in urmatoarele saptamani: una in spatele magazinului Eva (n.r. vis-a-vis de restaurantul La Mama) si cealalta in afara Bucurestiului”, a explicat Mahu, insistand ca planurile se vor materializa in functie de evolutia pietei. “Niciun dezvoltator nu deschide dupa propria vointa. Ne dezvoltam mai ales in functie de spatiile pe care le gasim”, a spus Mahu.

Pentru omul de afaceri care detine La Mama, extinderea in provincie reprezinta un pas firesc. Daca acum cativa ani provincia nu isi gasea un loc in strategia de dezvoltare a companiei, acum orasele mari ale Romaniei, cum sunt Brasov, Iasi, Cluj, Timisoara sunt primele vizate, dupa cum spune Mahu. “La inceput vom ataca cele mai mari orase care au o anumita forta financiara, insa exista si orase mai mici din provincie unde ne putem dezvolta. Ne bazam pe experienta ultimilor ani”, declara Mahu. Altfel spus, niciun oras mare din provincie nu este de ignorat in extinderea lantului de restaurante si cafenele.

“Provincia arata din ce in ce mai bine, pasul doi de extindere fiind inevitabil. Ideea restaurantului de la mare a fost o experienta reusita pentru noi (n.r – restaurantul La Mama cu caracter sezonier deschis in Mamaia). A exista doar in Bucuresti inseamna sa te limitezi”, spune Mahu, adaugand ca spatiille reprezinta problema principala a dezvoltarii lantului La Mama.

“Spatiile disponibile pe piata sunt exagerat de scumpe. Un restaurant are nevoie de o suprafata de cel putin 250 metri patrati. Astazi provincia nu este mai ieftina decat Bucurestiul si nu mai poti deschide un restaurant cu o investitie mai mica de 200.000-250.000 de euro si o cafenea cu costuri mai mici de 100.000 de euro”, considera acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri