22 / 26

Asesoft Distribution plateste 7 mil. de euro pentru 25% din Curiero

Asesoft Distribution, companie care activeaza pe piata locala de distributie IT, a cumparat un pachet de 25% din actiunile companiei de posta si curierat Curiero. Tranzactia incheiata miercuri s-a ridicat la 7 milioane de euro, ceea ce evalueaza compania la 28 de milioane de euro.

“Estimam ca valoarea Curiero va ajunge in doi ani la 100 milioane de euro, iar un exit din companie se poate produce foarte usor intrucat sunt foarte multi investitori strategici interesati de jucatorii din curierat”, a declarat, pentru Wall-Street, Iulian Stanciu (foto), director general si actionar al companiei.

Negocierile pentru preluarea pachetului de 25% din actiunile Curiero au durat doar o luna si jumatate. “Nu am fost asistati de avocati, iar contabilii nostri au fost singurii consultanti financiari in cadrul tranzactiei”, a mai spus Iulian Stanciu.

In urma acestei tranzactii, actionarii Curiero sunt Asesoft Distributution si oamenii de afaceri Minea Bogdan, Coman George Cosmin si Stefan Cosmin Neagu, care detin fiecare cate 25% din companie.

De asemenea, Asesoft Distribution va plati 2 milioane de euro pentru jumatate din Combox Delivery, companie care activeaza in distributia de produse periferice, media, componente, produse sub marca proprie si alte accesorii pentru PC. Tranzactia se va finaliza in doua saptamani, a declarat Iulian Stanciu, director Asesoft Distribution.

“Combox aduce o zona de produse IT complementara gamei curente Asesoft Distribution. Tranzactia vine sa sustina intentiile declarate la inceputul anului cu privire la dezvoltarea si intarirea partenerilor nostri locali prin oferirea unei game de produse extinse si a unor programe de parteneriat solide”, a declarat Iulian Stanciu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri