6 / 26

Valvis, exit de 100 mil. euro

Jean Valvis, presedintele producatorului de lactate LaDorna, a incheiat in luna aprilie vanzarea companiei pe care o conduce catre producatorul francez Lactalis, printr-o tranzactie evaluata de presa la circa 100 de milioane de euro.

Grupul Lactalis a cumparat divizia de lactate a LaDorna, cu scopul de a-si extinde zonele de colectare a lapteluri si de a investi pe piata locala, mai ales in conditiile identificarii unui potential mare de crestere a pietei de profil, informatiilor emise de companie.

Jean Valvis (foto), creatorul brand-ului LaDorna, isi va continua activitatea in cadrul companiei circa inca sase luni, pana la finalizarea perioadei de tranzitie. Cat despre planurile de viitor, Jean Valvis nu ia in calcul intrarea pe piata imobiliara, in conditiile in care nu crede in posibilitatile acesteia de a creste intr-un ritm la fel de sustinut ca pana acum.
Grupul Lactalis, cu sediul in Laval, Mayenne, in regiunea lactaliera din vestul Frantei, este prezent in peste 150 de tari din intreaga lume. Compania are o cifra de afaceri de 9,6 miliarde euro, un numar de 33.500 de angajati si aproximativ 125 de platforme industriale. Printre marcile Lactalis se numarar President, Galbani si Lactel, Rochefort-Societe.

LaDorna are un numar de 1200 angajati pe opt platforme industriale de productie si a realizat o cifra de afaceri de 40 millioane euro in 2007. In prezent, colecteaza aproximativ 35 milioane de litri de lapte. Prin aceasta achizitie, Grupul Lactalis este activ deja in Serbia, Moldova, Ucraina si Grecia, unde Grupul LaDorna a dezvoltat propria-i structura de distributie si vanzari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri