5 / 9

VikingProfil: Am depasit tinta de vanzari pe primul semestru

Cea mai spectaculoasa crestere din piata tiglei metalice apartine companiei VikingProfil. Vanzarile producatorului roman de tigla metalica au crescut, in prima jumatate a anului, cu 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 5 milioane de lei (1,37 milioane de euro). Astfel, evolutia pozitiva a pietei de profil in primul semestru, estimata la o crestere de 30-35% pentru intreg anul, a determinat depasirea tintei de vanzari de 21 milioane lei (6 milioane euro) bugetata la inceputul anului.

“Evolutia foarte buna in prima parte a anului vine pe fondul unei cresteri generale a pietei de profil estimate la 30-35% pentru 2008, a investitiilor in dezvoltarea punctelor de lucru existente si a deschiderii unui nou centru de distributie. Volumul investitiilor se ridica dupa primele 6 luni la un milion euro si ne propunem ca pana la finele anului sa depasim 1,5 mil euro”, a declarat Marius Ghenea, presedinte VikingProfil.

VikingProfil isi va mari capacitatea de productie cu peste 75% prin punerea in functiune a doua noi linii de productie recent achizitionate. Desi prima parte a anului este in general mai putin profitabila in aceasta industrie, din cauza sezonalitatii, compania a realizat in primul semestru al anului o crestere cu 50% a profitului net fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind astfel estimarile initiale pentru anul 2008.

VikingProfil estimeaza pentru 2008 un profit net total anual de peste 400.000 euro, respectiv aproximativ 7% din vanzari .

Anul trecut, VikingProfil a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro. Infiintata in 2005 la Ploiesti, compania are in prezent filiale si in Bucuresti, Craiova si Cluj, iar din 2008 Marus Ghenea a devenit actionar majoritar in afacere.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri