1 / 6

Jumatate din deficit, in constructii

Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Marian Petre Milut (foto), afirma ca Romania a asistat, in ultimii ani, la dublarea costurilor cu forta de munca, de la salarii de 300 de euro spre 700 de euro lunar, insuficient insa pentru a impiedica migrarea fortei de munca in constructii in tari ca Spania, Italia sau Marea Britanie.

Astfel, din deficitul de muncitori de circa 100.000 pe care il inregistreaza Romania in prezent, aproximativ jumatate se resimte pe piata constructiilor, conform declaratiilor ministrului Muncii, Paul Pacuraru.

Acesta se declara totusi increzator in posibilitatea remunerarii acestora cu salarii de 20-25 milioane de lei, existand la ora actuala companii care isi permit acest lucru, dupa cum declarase anterior, cu ocazia organizarii unor burse pentru muncitorii din Romania care vor sa lucreze in Spania si Italia, preponderent in domeniul constructiilor si al serviciilor. Din 2.300 de doritori, sub 5% au ales sa ramana in tara pentru salarii intre 700 si 1.000 de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri