Praktiker a investit 20,5 mil. euro in doua noi magazine

Praktiker a investit 20,5 mil. euro in doua noi magazinePraktiker, liderul pietei de bricolaj din Romania, a inaugurat 2 magazine, in Deva si Pitesti, in prima jumatate a anului 2008. Cel doua locatii au fost deschise in luna iunie, primul la Deva in urma unei investitii de 8,5 milioane de euro, iar cel de-al doilea, in Pitesti unde s-au investit circa 12 milioane de euro.

Odata cu deschiderea celor doua unitati, Praktiker a ajuns la o retea de 22 de magazine, iar suprafata de vanzare a retelei depaseste 140.000 m.p.

Valoarea investitiilor Praktiker Romania cumulate de la inceputul activitatii companiei se ridica la suma de 220 de milioane de euro, compania avand in prezent circa 2.700 de angajati.

Praktiker Romania a inregistrat in prima jumatate a anului 2008 vanzari in valoare de 128,5 milioane euro, in crestere cu 18,5% fata de perioada similara a anului trecut.

Intr-un interval de doi ani, Praktiker Romania intentioneaza sa se extinda la peste 30 de unitati, acest proces urmand sa includa toate orasele cu mai mult de 120.000 de locuitori.

Un nou magazin Bricostore

Un nou magazin BricostoreBricostore Romania, filiala romaneasca a retailerului francez de bricolaj Bricostore, a deschis in luna mai a acestui an cel de-al 9-lea magazin din reteaua Bricostore Romania in cadrul centrului comercial Armonia din Arad, dupa o investitie de aproximativ 10 milioane de euro.

Deschiderea noului magazin face parte din strategia de expansiune a grupului francez care isi doreste un ritm de cel putin 5 magazine anual. Noua unitate dispune de o suprafata de peste 10.000 mp, o gama de 50.000 de produse, in cadrul acestuia lucrand circa 150 de persoane.

Pana la sfarsitul acestui an, Bricostore are in plan deschiderea a inca 4 magazine in Braila, Focsani, Oradea si Suceava, care vor totaliza o investitie de circa 40 milioane euro.

BauMax a ajuns la 7 unitati

BauMax a ajuns la 7 unitatiRetailerul austriac de bricolaj BauMax a deschis anul acesta inca doua noi magazine, in Suceava si Bacau, pe langa cele cinci pe care le detinea la sfarsitul anului 2007.

Cel mai mare magazin Baumax din Romania a fost inaugurat in luna aprilie, in cadrul complexului comercial Suceava Shopping City, investitia atingand valoarea de 10 milioane euro. Tot dupa o investitie de aproximativ 10 milioane de euro, a fost deschis in luna iulie si cel de-al saptelea magazin al retelei, in Bacau.

Pana la finele acestui an retailerul austriac are in plan deschiderea a inca unui nou magazin, iar incepand din 2009 va intra pe piata din Capitala, unde isi propune sa ajunga la 4 unitati pe trmen mediu.

Vanzarile BauMax Romania in anul 2007 s-au ridicat la valoarea de 61 milioane euro, iar pentru acest an compania estimeaza un rulaj de 120 milioane euro.

Hornbach, un magazin pe an

Hornbach, un magazin pe anDupa ce anul trecut a deschis primul magazin de pe piata romaneasca, retailerul german Hornbach a inaugurat pe 15 iulie ce-a de-a doua unitate din Romania in urma unei investitii care s-a ridicat la valoarea de 38,2 milioane euro.

Noul magazin al retailerului este situat in cartierul bucurestean Militari si se intinde pe o suprafata de 23.000 m.p unde vor fi comercializate circa 60.000 de articole pentru constructii, renovari si amenajarea gradinilor. Noua unitate Hornbach are in prezent 140 de angajati si dispune de 566 locuri de parcare dintre care 25 se afla in zona “drive in”.

Pentru cel de-al treile magazin din Romania, care va fi situat in Brasov, retailerul german a inceput lucrarile de constructie inca din luna mai a acestui an, iar inaugurarea este asteptata in primele luni din 2009.

Pana in anul 2015, Hornbach intentioneaza sa deschida in Romania 10 magazine de materiale de constructii si gradinarit dintre care cel putin 3 vor fi in Bucuresti. In acest scop compania a planificat investitii de circa 250 milioane de euro.

Mr. Bricolage a inaugurat al doilea magazin

Mr. Bricolage a inaugurat al doilea magazinCompania Brico Expert care detine franciza Mr. Bricolage in Romania a deschis la sfarsitul lunii martie cel de-al doilea magazin Mr. Bricolage de pe piata autohtona, in urma unei investitii de 7 milioane de euro.

Noul magazin se afla in Pitesti si se intinde pe o suprafata de 8.000 m.p. Pana la sfarsitul acestui an se preconizeaza deschiderea a inca 2 unitati, iar in 2009 sunt programate 4 noi inaugurari.

Compania franceza intentioneaza sa dezvolte, pe termen lung, o retea de peste 30 de magazine de bricolaj, investitia totala estimata fiind de 220 milioane de euro.

Grupul german Tengelmann, prezent in Romania prin Plus Discount, si-a anuntat intrarea in Romania cu magazinele de briocolaj Obi in acest an.
Compania si-a propus sa ajunga pe termen mediu la o retea de 20 de magazine.

Retelele locale asteapta S2

Retelele locale asteapta S2Desi la inceputul anului anticipau o extindere in forta, cei doi jucatori locali, Ambient din Sibiu si Dedeman din Bacau, nu au facut inca nici o inaugurare in prima jumatate a anului.

Reteaua de retail a Ambient numara in prezent 14 centre comerciale mari si doua depozite in Sibiu si Bucuresti, compania avand in primul trimestru al anului o crestere de 11,5% a vanzarilor, pana la 42,4 milioane de euro. Ambient estimeaza insa anul acesta o majorare de 40% a cifrei de afaceri, pana la circa 335 de milioane de euro.

Distribuitorul de materiale de constructii Dedeman din Bacau are in plan deschiderea a 4 locatii noi in acest an, fiind vizate zona de sud si sud-est a tarii. Compania detine in prezent 10 centre comerciale si are in plan investitii in valoare de 35 milioane de euro pentru 2008 in deschidera celor 4 locatii.

Reteaua de magazine Arabesque si-a bugetat pentru acest an o retea de 20 de unitati in tara, prin adaugarea a inca cinci magazine, investitiile bugetatate ajungand la 50 milioane de euro.