5 / 8

Romania Bulgaria; Bulgaria- Romania (I)

Anul trecut, Bunge, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de uleiuri vegetale din Romania, isi inchidea fabrica de uleiuri Kaliakra din Bulgaria si isi reloca productia in Romania.

De asemenea, Bunge a investit anul trecut 25 de milioane de euro in modernizarea fabricii detinute in Buzau, unde a transferat si productia de ulei de la unitatea din Iasi, care a fost inchisa.

Planul de restructurare a presupus concentrarea intr-un singur loc, la Buzau, a tuturor operatiunilor de zdrobire, rafinare si imbuteliere pe care Bunge le desfasoara in Romania.

Aleasa datorita apropierii de cea mai importanta regiune cultivata cu floarea soarelui si de portul Constanta, fabrica de la Buzau mai este pozitionata strategic si datorita proximitatii fata de Bucuresti si granita cu Bulgaria.

Ca urmare a inchiderii fabricii de la Iasi, Bunge a anuntat inceperea consultarilor cu reprezentantii angajatilor pentru gasirea de solutii pentru acestia.

Prezent in Romania din 2002, grupul american Bunge a achizitionat fabrica de ulei de la Buzau si marcile produse de aceasta in luna martie a anului trecut de la compania Agricover.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri