Criza internationala se resimte si in sectorul de M&A din Romania
Raportul intre intentiile de vanzare si cele de cumparare s-a inversat brusc in 2008
Antreprenori locali, deveniti milionari intr-un context de criza financiara
Locul 1:  Asiban-Groupama
Locul 2: VIG - Unita
Locul 3: Heineken - Bere Mures
Locul 4: Advent - LaborMed
Locul 5: Lactalis - LaDorna
Locul 6: PPF Investments - Ardaf si RAI
Locul 7: DHL - Cargus
Locul 8: New Europe Property Investments - IGD
Locul 9: Piraeus Bank - Capital Partners
Locul 10: Enterprise Investors - Simcor Oradea
Locul 11: TCE - Curiero
Locul 12: Oresa - Somaco
Locul 13: Raiffeisen Banca pentru Locuinte - HVB Banca pentru Locuinte
Locul 14: Aegis - Tempo Media
Locul 15: Luxoft - ITC Networks
Locul 16: BCR - Omniasig Pensii
Locul 17: Exit RAEF - Policolor
Locul 18: Polimex-Mostostal - Coifer
Locul 19: CBRE - Eurisko
Locul 20: Mega Image - La Fourmi
13 / 23

Locul 10: Enterprise Investors - Simcor Oradea

Producatorul si distribuitorul de materiale de constructii Macon Deva a cumparat de pe Bursa pachetele de 53,34% din actiunile Simcor Oradea si 40% din Simbeton.

Tranzactia se ridica la 53 de milioane de euro.

Proiectul Enterprise Investors-Macon Deva a inceput in 2006, cand polonezii au achizitionat compania Macon, printr-o tranzactie de 35 de milioane de euro, de tip Leveraged Buyout.

Avand in portofoliu un grup mare de constructii, polonezii de le Enterprise Investors au simtit nevoia consolidarii. Cristian Nacu (foto), partener in cadrul Enterprise Investors, unul dintre cei mai influenti manageri din private equity-ul local, spune ca primul contact cu actionarii Simcor s-a produs pe 9 noiembrie 2006, iar negocierile s-au intins pana in luna aprilie a acestui an cand cele doua parti au batut palma.

Enterprise Investors a fost consiliata in cumpararea Simcor Group de RTPR Allen & Overy, PricewaterhouseCoopers si Raiffeisen Capital Investment.

Negocierile, care au tinut un an si jumatate au dat de lucru celor doua parti si in week-end-uri, dupa cum spune Cristian Nacu.

Astfel, grupul va ajunge la o capacitate cumulata de productie de 800.000-850.000 de metri cubi de BCA si la 60.000 de metri cubi de prefabricate beton, iar afacerile celor doua companii vor creste, in lei, cu 60% in perioada 2007-2010, la 202 milioane de lei pentru Macon si cu 56% in cazul Simcor, la 144 milioane de lei, in 2011 fata de 2007.

Unul dintre punctele slabe ale grupului nou format consta in organizarea prea complicata a companiei Simcor, care este compusa practic din sapte firme - Simcor Oradea, Simterac, Simcor Var, Simcor Management, Simpromat, Simterac si Simsped. Potrivit lui Cristian Nacu, acestea vor fi organizate, sub forma unui holding, unele firme urmand sa fie inchise.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri