Criza internationala se resimte si in sectorul de M&A din Romania
Raportul intre intentiile de vanzare si cele de cumparare s-a inversat brusc in 2008
Antreprenori locali, deveniti milionari intr-un context de criza financiara
Locul 1:  Asiban-Groupama
Locul 2: VIG - Unita
Locul 3: Heineken - Bere Mures
Locul 4: Advent - LaborMed
Locul 5: Lactalis - LaDorna
Locul 6: PPF Investments - Ardaf si RAI
Locul 7: DHL - Cargus
Locul 8: New Europe Property Investments - IGD
Locul 9: Piraeus Bank - Capital Partners
Locul 10: Enterprise Investors - Simcor Oradea
Locul 11: TCE - Curiero
Locul 12: Oresa - Somaco
Locul 13: Raiffeisen Banca pentru Locuinte - HVB Banca pentru Locuinte
Locul 14: Aegis - Tempo Media
Locul 15: Luxoft - ITC Networks
Locul 16: BCR - Omniasig Pensii
Locul 17: Exit RAEF - Policolor
Locul 18: Polimex-Mostostal - Coifer
Locul 19: CBRE - Eurisko
Locul 20: Mega Image - La Fourmi
14 / 23

Locul 11: TCE - Curiero

TCE, divizia de logistica a grupului RTC, a fuzionat cu firma Curiero, rezultatul acestui "mariaj" creand al treilea jucator in topul firmelor de curierat, dupa Fan Courier si Cargus.

Consiliul Concurentei a autorizat in august concentrarea economica realizata de catre RTC Holding prin dobandirea controlului unic asupra companiei Curiero SA, respectiv asupra celor doua societati controlate de aceasta Curiero Express SRL si Curiero Spedition SRL.

"Analiza concentrarii economice efectuata de catre Consiliul Concurentei a ilustrat faptul ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante, care sa conduca la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe pietele pe care acestea isi desfasoara activitatea. Astfel (...) nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Curiero SA este prezenta pe piata serviciilor postale si pe piata de transport marfa. Curiero a inregistrat o cifra de afaceri de 15 milioane de euro in 2007, cu 85 % mai mare fata de anul precedent. Compania detine peste 70 de puncte de lucru in tara, pe langa cel din Bucuresti, prin care asigura acoperirea nationala pentru servicii de curierat rapid, curierat expres local, curierat postal si cargo.

Curiero detine controlul unic direct asupra societatii Curiero Express SRL, avand ca obiect principal de activitate alte activitati de curier (altele decat cele de posta nationala) si asupra societatii Curiero Spedition SRL, care desfasoara activitati in domeniul transporturilor rutiere de marfuri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri