15 / 24

Locul 12: Oresa - Somaco

Firma Sonriso Investments, controlata de fondul suedez de investitii Oresa Ventures, a ajuns la un acord cu producatorul de materiale de constructii Somaco Bucuresti si va prelua sucursalele din Buzau, Roman si Adjud, pentru 32,5 milioane de euro.

Somaco (SOMZ) a incheiat astfel un antecontract de vanzare-cumparare cu Sonriso, in timp ce contractul propriu-zis va fi incheiat in jurul datei de 10 august.

Suma va fi platita in doua transe. Prima, in valoare de 22,5 milioane euro, va fi achitata la data semnarii contractului, iar diferenta in termen de trei ani.

Fondurile obtinute in urma tranzactiei urmeaza sa fie folosite pentru sustinerea programului de investitii, de circa 15 milioane euro, pentru retehnologizare, modernizari, precum si achizitia de masini si utilaje de transport.

O data cu cele trei sucursale, cumparatorul intentioneaza sa preia integral si cei peste 500 de angajati ai acestora, se mai arata in comunicat.

Cele trei sucursale, organizate ca structuri independente, desfasoare ca activitati productia, vanzarea si distributia caramizilor din BCA.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri