17 / 24

Locul 14: Aegis - Tempo Media

Dragos Grigoriu, fondatorul Tempo, a vandut divizia de media grupului britanic Aegis.

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat recent concentrarea economica realizata de catre Aegis Media GmbH prin preluarea controlului unic asupra SC Tempo Media Advertising SRL, potrivit unui comunicat al consiliului.

Autoritatea de concurenta a analizat operatiunea notificata, in conformitate cu prevederile Legii Concurentei si Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice si a constatat ca prin aceasta operatiune nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe piata relevanta.

Aegis Media (Central Europe & Africa) este o societate membra a grupului Aegis, avand ca obiect de activitate prestarea de servicii in domeniul publicitatii, in special consultanta de planificare media, servicii de media si achizitie de media. In Romania, Aegis Media detine intregul capital social al societatii comerciale Carat Romania SRL, societate specializata in domeniul serviciilor media.

Tempo Media Advertising SRL este o societate infiintata in anul 2007 si este activa in sectorul publicitatii, pe piata serviciilor media.

Tempo Media detine active de 1,3 milioane euro.

Achizitionarea Tempo Media, anuntata la inceputul lui mai, a fost primul pas al grupului britanic Aegis pentru consolidarea prezentei pe piata media din Romania. Urmeaza rebranding-ul Tempo Media, care isi va schimba denumirea in Vizeum, infiintarea unei agentii digitale si numirea unui country manager: pe Dragos Grigoriu.

Inainte de achizitionarea Tempo Media, Aegis Group era prezent in Romania prin agentia de media Carat si prin compania de cercetare de piata Synovate. La nivel global, afacerile Aegis se impart intre media si cercetare de piata. Aegis Media, compania care aduce 60% din venituri si 80% din profiturile grupului, detine patru branduri: Carat, agentie de media de origine franceza, Isobar, o retea digitala globala, Posterscope, specializat in cumpararea de spatiu outdoor, si Vizeum, un brand media de linia a doua.

“Voiam sa crestem. Urmaream sa cumparam Tempo de mult timp si am decis ca achizitia Tempo Media ne-ar crea un avantaj semnificativ pe piata”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Robert Lerwill, CEO Aegis Group (foto). In urmatoarea perioada, Tempo Media va trece printr-un proces de rebranding si va fi integrata retelei Vizeum.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri