21 / 24

Locul 18: Polimex-Mostostal - Coifer

Grupul Polimex-Mostostal, lider pe piata constructiilor din Polonia, a facut un pas hotarat pe piata locala prin achizitia producatorului de structuri metalice Coifer, tot mai curtata de investitorii straini. Valoarea finala a tranzactiei ar putea ajunge la aproximativ 25 milioane de euro.

Polimex-Mostostal a achizitionat, intr-o prima etapa, 75% din actiunile Coifer, la un pret agreat la 18,75 milioane de euro, urmand ca, in a doua etapa, polonezii sa preia si pachetul de 25% ramas, cu o suma cuprinsa intre 2,5 si 6,25 milioane de euro, in functie de rezultatele financiare ale companiei in intervalul 2008-2010.

Am decis sa ne extindem afacerea in productia de structuri metalice in pietele pe care le consideram cele mai promitatoare si profitabile in viitorul apropiat. Bazandu-ne pe experienta noastra, apreciam ca Romania este una din cele mai interesante piete din Europa, cu un potential real de crestere in industrie si sectorul constructiilor”, a declarat pentru Wall-Street Marcin Gesing, directorul de comunicare al Polimex-Mostostal.

“Produsul Intern Brut al Romaniei este mai mare fata de cel al tarii noastre. Romania beneficiaza puternic si de fondurile europene structurale”, continua Gesing, amintind ca principalele obstacole ar fi lipsa infrastructurii, standardele de calitate si forta de munca insuficienta.

Acesta a refuzat sa precizeze nivelul investitiilor bugetate pentru Coifer in aceasta etapa a tranzactiei, adaugand ca, pe viitor, grupul “se va concentra pe identificarea tintelor de achizitii din regiune, in special Romania”.

Polimex-Mostostal este lider in inginerie si constructii pe piata poloneza, fiind unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de produse din otel din regiune.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri