9 / 24

Locul 6: PPF Investments - Ardaf si RAI

Generali PPF Holding cumpara la pachet societatile Ardaf si RAI printr-un acord incheiat cu actualul actionar majoritar, fondul de investitii PPF Investments, tranzactie in urma careia va controla 72,7% din Ardaf si 99,9% din RAI.

Fondul de investitii PPF Investments va incasa circa 80 milioane euro din vanzarea la pachet a societatilor romanesti de asigurari Ardaf si Rai catre Generali PPF Holding, dublu fata de investitia initiala, au spus surse din piata.

PPF Investments, fond de investitii cu capitaluri cehesti cu sediul in Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Manecii), a preluat in urma cu doi ani cei doi asiguratori - Ardaf si RAI (Roumanie Assurance International) pentru 40 milioane euro.

Tranzactia este in curs de aprobare de autoritatile de reglementare.

"Romania este o piata strategica pentru noi si una care a inregistrat in ultimii ani cele mai inalte ritmuri de crestere. In urmatorii ani, fundamentele economice excelente ale tarii vor sustine o crestere intr-un ritm cu doua cifre a pietei de asigurari", a comentat presedintele Generali PPF Holding, Sergio Balbinot (foto).

In urma tranzactiei, cota de piata a Generali pe piata romaneasca se va dubla, ajungand la 11,7%, iar forta de vanzari va se va majora la 8.000 de agenti in toata tara, potrivit reprezentantilor grupului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri