1 / 4

Durata negocierilor: aproximativ o luna si jumatate

Heineken a achizitionat in anul 2008 compania Bere Mures, detinatoare a unei fabrici de bere in Ungheni (Mures) si a unei fabrici de ape minerale in localitatea Bacaia, Hunedoara. Compania producea marcile de bere Neumarkt, Dracula si Sovata si marcile de apa minerala Cezara si Cheile Cibului. Integrarea din punct de vedere legal a Bere Mures in Heineken Romania s-a finalizat in luna aprilie a acestui an.

Ca urmare a finalizarii fuziunii, Heineken Romania a decis vanzarea diviziei de ape minerale a Bere Mures. Tranzactia a fost intermediata, sub aspect financiar, de KBC Securities. Casa de avocatura Schoenherr Romania a asistat juridic Heineken Romania in acest proces.

“Negocierile au inceput in luna martie-aprilie. Consider ca am ales un moment potrivit pentru aceasta tranzactie si am purtat niste negocieri sigure, cu o companie sigura”, a declarat, pentru Wall-Street, Ioan Balan.

Balan a motivat decizia de intrare pe segmentul apelor minerale prin faptul ca aceasta industrie este insuficient valorificata.

“Apa, fie ca vorbim de cea plata sau cea minerala, reprezinta o sursa buna, sigura, care nu se va epuiza in curand. Vorbim de o industrie in care concurenta este mare, insa este mai usor decat in piata laptelui, unde sunt mai multe aspecte care trebuie avute in vedere: grija, selectia animalelor, standardele de producer a laptelui”, spune Ioan Balan.

Potrivit acestuia, planurile pe termen mediu vizeaza exploatarea capacitatii de productie pentru intervalul iunie-septembrie, in fabrica urmand sa se produca pentru inceput doar marcile de apa Cezara si Cheile Cibinului.

“Vrem sa folosim la maxim aceasta perioada din vara. Dupa aceasta perioada vom vedea ce se va intampla, daca vom largi gama de produse. Inca nu am proiectat bugetul de investitii, insa avem disponibili aproximativ 500 mil. lei pentru a functiona la parametri normali. Daca lucrurile evolueaza bine, dupa luna iunie imi propun sa mai iau alaturi de mine inca unul sau doi parteneri”, explica Ioan Balan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri