2 / 5

Spar a cerut insolventa Flamingo

Lantul de supermarketuri Spar a cerut insolventa companiei Flamingo International, din cauza unei datorii neachitate, insa reprezentantii companiei, grupul ce detine magazinele Flanco, afirma ca aceasta datorie este neinsemnata.

Compania Flamingo si-a exprimat surprinderea referitoare la actiunea declansata de catre Spar, mai ales ca este vorba despre o datorie de mica valoare. Mai mult decat atat, o discutie directa intre reprezentantii Spar in Romania si Flamingo International nu a fost deschisa.

Aceasta situatie este cu atat mai neobisnuita cu cat avem de-a face cu un partener international, cu know-how de business si in alte tari, dar care trateaza o relatie de parteneriat intr-o maniera mai degraba distructiva. Am fost surprinsi sa constatam ca exista o asemenea cerere din partea Spar, mai ales in conditiile in care nu a existat o comunicare prealabila cu noi”, a declarat Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

El mai spune ca datoria Flanco catre Spar este una mica si recenta, inchiderea soldului urmand sa se solutioneze cel mai probabil fara medierea tribunalului.

Potrivit lui Jiri Rizek, modul lor de actiune este fara indoiala unul reprobabil, mai ales in actualele conditii de piata, ceea ce va compromite relatiile noastre comerciale cu acest partener.

“Contextul international actual, in care criza economica si-a facut simtita prezenta in toate mediile de business, ar trebui sa stranga parteneriatele dintre companii, avand la baza o abordare castigatoare pe termen lung pentru toate partile implicate. Din pacate, asa cum au mai fost cazuri similare recent, unele companii prefera uneori sa apeleze la solutiile simple, dar ineficiente in contextul general al afacerilor comune - vorbim si in cazul nostru despre o suma ridicola la acest nivel de business. Suntem convinsi ca situatia economica actuala va genera o aliniere a practicilor comerciale la standardele internationale, astfel incat litigiile minore sa fie rezolvate printr-o comunicare directa, care sa aiba ca rezultat final un parteneriat castigator pe termen lung”, adauga seful Flamingo International.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri