Viitoarele benzinarii Rompetrol se vor numi Litro

Viitoarele benzinarii Rompetrol se vor numi LitroCompania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, actionarul Grupului Rompetrol, va schimba denumirea viitoarelor benzinarii ce vor fi construite de grup din Rompetrol in “Litro”, a declarat noul director general executiv al grupului Rompetrol, Saduokhas Meralyiev.

“A fost o decizie a managementului, bazata pe un studiu al consultantului. Benzinariile vechi isi vor pastra brandul, insa si cele vechi care acum se cheama Rompetrol, dar care vor fi modernizate, isi vor schimba denumirea in Litro”, a spus Saduokhas Meralyiev, citat de NewsIn.

El a mai spus ca pastreaza brandul Dyneff pentru statiile din Franta si Spania.

Potrivit noului director general executiv al Grupului Rompetrol, primele patru statii ale grupului care se vor numi Litro sunt acelea care vor fi deschise in acest an pe Autostrada Soarelui.

Reprezentantii Rompetrol spun ca benzinariile Litro vor fi calitativ superioare celorlalte.

Rompetrol Downstream opereaza peste 900 de statii, in 13 tari, dintre care peste 450 de benzinarii se afla in Romania.

The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, cand Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.

Patriciu face rebranding la Rompetrol Holding

Patriciu face rebranding la Rompetrol HoldingDe asemenea, Rompetrol Holding, detinut 100% de omul de afaceri Dinu Patriciu, isi va schimba denumirea in DP Holding, pentru a nu se crea confuzie cu grupul Rompetrol, a declarat Dinu Patriciu.

“Pentru a nu crea confuzie cu Grupul Rompetrol voi schimba denumirea Rompetrol Holding in DP Holding din acest an. Avocatii mei se ocupa acum de acest lucru. Sediul holdingului va ramane in Elvetia”, a spus Dinu Patriciu.

Potrivit lui Patriciu, Rompetrol Holding are in prezent pana in 10.000 angajati, dintre care 1.100 de angajati apartin trustului sau de presa, Adevarul Holding.



Fotoliul Rompetrol are un nou stapan

Fotoliul Rompetrol are un nou stapanNoul director general executiv al grupului Rompetrol este Saduokhas Meralyiev, inlocuindu-l in functie pe omul de afaceri Dinu Patriciu.

„Dinu Patriciu va ramane in componenta consiliului director. Scopul nostru este sa conducem compania prin Consiliul de Administratie”, a declarat presedintele KMG, Kairgeldy Kabyldin.

Presedintele KazMunaiGaz, actionarul majoritar al grupului Rompetrol, a mai spus ca doreste sa pastreze activul actual, in conditii de supravietuire in fata crizei.

„Nu intentionam sa disponibilizam personalul din productie. Lucrul cel mai important este conducerea si reducerea cheltuielilor, mai ales cele legate de afacerile care nu sunt activitatea principala a grupului”, a adaugat presedintele KMG, Kairgeldy Kabyldin, potrivit NewsIn.

Meralyiev lucreaza din mai anul trecut in cadrul companiei si are mai bine de 30 de ani de stagiu in acest domeniu, lucrand in companii internationale precum Chevron. Acesta a fost totodata director general adjunct al grupului Rompetrol.