1 / 5

Oferta mult prea tentanta pentru un refuz

„Toata lumea a castigat bine. Nu am fi obtinut acelasi pret daca am fi vandut anul acesta”, spune Lutz Stache (foto) cu privire la vanzarea grupului de firme Simcor catre Macon Deva, controlata de fondul de investitii polonez Enterprise Investors. Mai exact, prin vanzarea participatiilor detinute in cadrul celor sapte firme in buzunarul omului de afaceri au intrat 50 de milioane de euro din totalul tranzactiei cifrate la 53 de milioane de euro. Restul i-a revenit lui Mihai Voiculescu, asociatului sau, care a investit ulterior in domeniul imobiliar.

Stache spune ca la momentul preluarii Simcor, in urma cu 12 ani, compania era falimentara si ca a investit, de-a lungul timpului, peste 15 milioane de euro in modernizarea si rentabilizarea acesteia. „Am reinvestit mereu profitul si s-a dovedit ca am avut o strategie buna”, declara omul de afaceri, adaugand ca a analizat patru oferte de preluare inainte de vanzarea catre Macon. Oferta celor de la Macon s-a dovedit a fi „mult prea tentanta” pentru Stache, care este sigur ca nu ar fi obtinut aceeasi suma in actualul context economic.

„A vandut la timp, chiar inainte de criza”, spune Valentin Tarus, fondatorul distribuitorului farma Remedia, despre noul sau partener de business. Lutz Stache a inceput sa cumpere actiuni la Remedia inca de la inceputul anului, ajungand in prezent la o participatie de 23% in cadrul distribuitorului si retailerului farmaceutic, cu afaceri de 36,6 milioane de euro in 2008. Alaturi de Tarus, care controleaza pachetul majoritar de actiuni, omul de afaceri german va investi un milion de euro intr-un proiect de farmacie online, care ar putea fi implementat pana la sfarsitul anului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri