1 / 4

Productia fabricii InBev din Blaj, suspendata pana in martie 2010

Incepand cu data de 1 octombrie, activitatea fabricii de bere din Blaj va fi suspendata pana la sfarsitul lunii martie 2010. Astfel, 110 angajati ai fabricii, in principal cei care lucreaza in departamentul de productie, vor intra in somaj tehnic. Fabrica are in total aproximativ 200 de angajati.

Potrivit InBev Romania, in aceasta perioada angajatii afectati de decizie „vor primi toate drepturile prevazute de catre legislatia in vigoare si contractul colectiv de munca”.

”Principalele argumente ale acestei decizii sunt evitarea concedierilor, optimizarea raportului cerere-oferta si mentinerea pozitiei competitive a InBev Romania pe piata. Masura a fost luata ca urmare a scaderii cererii, determinata atat de contextul economic, cat si de sezonalitate. In aceasta perioada, vom continua productia de bere in fabrica noastra de la Ploiesti”, au declarat reprezentantii companiei.

Fabrica producatoare de malt ramane operationala, iar pentru a minimiza efectele asupra celorlalte departamente se va recurge, acolo unde este posibil, la solutia rotatiei de personal, adauga oficialii InBev Romania.

Subsidiara locala a gigantului Anheuser-Bush Inbev a afisat anul trecut o scadere a cifrei de afaceri pana la 173,5 mil. euro, fata de valoarea atinsa in 2007, de 188,5 mil. euro (627.835.160 lei). In plus, profitul net al companiei s-a redus cu 53% fata de 2007, pana la valoarea de aproximativ 15 mil. euro (55.320.400 lei).

La nivelul anului 2008, din totalul volumului de bere vandut, zona Europa Centrala si de Est a avut o pondere de 16,2%. Romania a livrat peste 8% din volumele vandute de zona, ocupand astfel locul al treilea ca marime si importanta a pietei in zona Europa Centrala si de Est.

Liderul mondial al productiei de bere a anuntat anul acesta ca va scoate la vanzare diviziile din Europa Centrala si de Est pentru a acoperi “muntele de datorii”. Operatiunile din Europa Centrala si de Est includ 11 divizii in sapte tari - Bulgaria, Romania, Ungaria, Croatia, Cehia, Serbia si Muntenegru. Impreuna, aceste divizii produc anual 1,2 miliarde de litri de bere si au aproximativ 6.000 de angajati.

Prezenta de 15 ani pe piata locala, InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri