1 / 4

Inceputurile

“Am sosit in Romania la recomandarea unui prieten roman care traia in Roma. Scopul calatoriei mele de atunci a fost de a gasi case de lemn pe care sa le pot vinde in Italia, deoarece acolo era foarte mare nevoie de locuinte, in urma cutremurului din 1980”, spune Mario Nusco (foto), 65 de ani, actionarul majoritar al grupului italian Nusco.

Cutremurul, care a lovit sudul Italiei cu o intensitate de aproape 7 grade pe scara Richter, a facut circa 3.000 de victime si a lasat fara adapost peste 300.000 de italieni.

Ajuns in Bucuresti, Mario a descoperit in Pipera o fabrica de usi si a decis sa devina client al acelei fabrici, renuntand la ideea caselor din lemn.

Incepand cu 1981 si pana in 1992, familia Nusco a fost doar clientul fabricii din Pipera, pentru ca, din 1992, sa devina actionar al unitatii de productie.

“In 1998 am cumparat integral fabrica, in care investeam sume destul de importante inca de pe vremea cand eram clienti. In 1992, am investit 1,2 milioane de dolari doar in echipamente”, spune Mario, cel care a inceput sa faca bani in 1968, dupa ce a infiintat in Italia o firma in care se produceau usi si care avea 30 de angajati.

De cativa ani buni, cei doi fii ai sai, Michele si Luigi, ceilalti doi actionari egali ai grupului Nusco, au grija de afacerile din Romania, respectiv Italia.

In cazul unui deces al tatalui lor, Michele si Luigi ar prelua, in mod egal, conducerea grupului, evaluat la circa un miliard de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri