2 / 4

Unde gasim job-uri in luna cadourilor

Departamentele de vanzari, marketing si industriile advertising, BTL, telecom si productie afiseaza cele mai multe oferte de slujbe sezoniere, spun recruieterii. Se cauta agenti de vanzari pentru diferite produse - de la carduri de credit pana la asigurari pentru masini, de viata, pentru locuinte -, operatori call-center, casieri, personal auxiliar in domeniul retail si personal angajat special pentru perioada Craciunului.

Cei mai dornici sa ocupe aceste posturi sunt persoanele cu putina experienta in munca sau cei care lucreaza deja in regim part-time pentru alte companii. De exemplu, pentru un anunt de craciunita, site-ul de recrutare eJobs a inregistrat peste 5.000 de CV-uri.

Si companiile de BTL si merchandising au decis sa isi suplimenteze numarul angajatilor in regim temporar, mai ales ca industria FMCG aloca resurse importante promovarii produselor, in raport cu alte sectoare de activitate. Grup Sapte, companie de BTL si merchandising, cu o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro in 2008, a decis suplimentarea cu pana la 10% a numarului merchandiserilor angajati in perioada Sarbatorilor, potrivit Anetei Neagomir, HR manager.

“Perioada aceasta este intr-adevar o perioada de referinta, cand majoritatea clientilor nostri au suplimentat activitatea, prin marirea numarului de ore alocate pe proiecte.[..] O parte din clientii nostri au produse speciale ce sunt listate doar in perioada Sarbatorilor, din acest motiv timingul de activare este marit. Merchandiserii prezenti in locatie au ore suplimentare sau angajam merchandiseri pe perioada determinata, care au sarcini foarte bine stabilite”, sustine Neagomir. Compania are 700 de angajati, dintre care 90 in departamentele de logistica si operatiuni si o baza de date cu peste 10.000 de promoteri.

Pentru segmentul de promovare a produselor, cresterea cererilor a atins cota de 30% pentru aceasta perioada, mai spune HR manager-ul.

Pentru activitatile depuse, angajatii sezonieri din luna cadourilor sunt remunerati in functie de numarul de ore lucrate si de regimul de plata privind munca in week-end si pe perioada noptii. Remuneratia primita se ridica de la cateva zeci de lei pe zi pana la cateva sute de lei pe saptamana, si chiar mai mult in domeniul productiei, conform lui Ochiana.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri