Prima tranzactie importanta dupa patru ani de acalmie in recrutare

Prima tranzactie importanta dupa patru ani de acalmie in recrutareGi Group, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de resurse umane din Italia, a achizitionat la inceputul anului 52% din actiunile companiei cu activitati de recrutare si consultanta Barnett McCall Recruitment (BMR).

Oferta de achizitie inaintata celor de la BMR de catre grupul italian a fost calculata avand la baza un multiplu de 5-7 ori EBITDA (profit operational inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizari) si s-a ridicat la 1-1,5 milioane de euro.

BMR este un business de familie infiintat in 1999, detinut pana la inceputul acestui an de Charlie si Samantha Crocker. Pana in 2006, BMR a fost detinuta de mai multe persoane britanice, ulterior compania fiind preluata de catre sotii Crocker.

Sotii Crocker au dorit sa vanda BMR pentru ca aveau nevoie de un partener strategic care sa investeasca in dezvoltarea ulterioara a companiei

BMR a realizat o cifra de afaceri de circa 2,5 milioane de euro in 2008, in crestere cu 25% comparative cu 2007, dar in scadere fata de asteptarile de 3 milioane de euro

Italienii au decis sa investeasca
pe piata locala datorita statului de piata emergenta, cat si oportunitatii pe care au avut-o de a gasi un partener strategic, care sa se muleze pe asteptarile grupului.

Gi Group a fost fondat in 2006, prin fuziunea mai multor companii specializate in servicii de training, consultata sau recrutare, care au fost achizitionate sau infiintate de la zero.

In 2008, Gi Group a devenit cel mai important jucator activ pe piata solutiilor de munca temporara din Italia.

Pe teritoriul Italiei, Gi Group este prezent printr-o retea de 250 de birouri regionale. Tot in 2008, Gi Group s-a extins puternic la nivel international, atat prin achizitii, cat si prin infiintarea de noi birouri, in tari ca Franta, China, Brazilia, Spania sau India.

Ultima tranzactie importanta de pe piata locala de recrutare a avut loc in 2005 , cand fondul de investitii Gemisa a achizitionat firma Business Intelligence Alliance (BIA).

Britancii de la ExP Group si-au cumparat intrarea in Romania 1 mil. euro

Compania britanica de training ExP Group, care a fost infiintata abia la inceputul acestui an, a intrat in ianuarie pe piata locala, investiind pana in prezent un milion de euro in Romania, in conditiile in care criza financiara a prabusit piata locala a serviciilor de formare profesionala.

Primul pas facut de britanici a fost recrutarea Matildei Crossman (foto), fostul managing director al companiei de training BPP Professional Education in Romania si Serbia.

Aducerea lui Crossman in ExP Group a fost facilitata de o firma de head-hunting din Regatul Unit.

In afara lui Crossman, compania britanica de training a mai recrutat inca 10 oamenii care lucrau in cadrul fostului angajator al actualului managing director al ExP Group Romania

ExP Group Romania isi concentreaza activitatea in sase directii importante: management financiar, contabilitate, audit intern, marketing, human capital si risc.

Totodata, firma ofera si diverse acreditari, cea mai importanta fiind acreditarea contabila ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), care costa circa 11.200 de euro si are o durata de minimum doi ani.

ExP Group este detinuta de peste 10 actionari, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, Crossman fiind printre actionarii minoritari.
Actionarul majoritar al companiei este un fond de investitii din Marea Britanie.

Compania mai este prezenta in Olanda, Luxembourg, Polonia, Bulgaria, Serbia, Romania si Anglia.

La nivelul Europei, firma de training are circa 50 de angajati permanenti si aproximativ 120 de angajati in regim de freelancer.

ExP Group Romania a semnat contracte cu peste 150 de companii multinationale de la inceputul anului.

ExP Group a lansat un portal de studii pentru cursantii ACCA

Adrian Stanciu a cedat 13% din Human Synergistics Romania

Adrian Stanciu a cedat 13% din Human Synergistics RomaniaAdrian Stanciu, unul din cei mai cunoscuti specialisti in resurse umane din Romania, a renuntat la o participatie de 13% din actiunile firmei de consultanta organizationala Human Synergistics Romania, care a fost preluata de Iuliana Stan, partenera sa de business.

Astfel, Stanciu detine in prezent 67% din firma, restul aflandu-se in proprietatea Iuliei Stan.

Managing partenerul Human Synergistics Romania este si unul din fondatorii proiectului operational Erudio.

Dupa o cariera in care a fost director general la Arexim si country manager la Xerox Romania , absolventul de Politehnica a devenit peste ani un antreprenor de succes.

Impreuna cu Costea Dumitrescu, Stanciu a infiintat in 2001 compania de training Ascendis, din care s-a retras la inceputul lui 2008.
Cei doi au reusit sa duca Ascendis la o cifra de afaceri de trei milioane de euro la sfarsitul lui 2007.

Anul trecut, Human Synergistics Romania a avut venituri de 450.000 de euro si a inregistrat un profit net de circa 90.000 de euro. In 2007, firma a avut o cifra de afaceri de circa 360.000 de euro si un profit net de peste 70.000 de euro, potrivit datelor intregistrate de ministerul Finantelor.

Managerii romani, fata in fata cu criza