1 / 4

Prima tranzactie importanta dupa patru ani de acalmie in recrutare

Gi Group, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de resurse umane din Italia, a achizitionat la inceputul anului 52% din actiunile companiei cu activitati de recrutare si consultanta Barnett McCall Recruitment (BMR).

Oferta de achizitie inaintata celor de la BMR de catre grupul italian a fost calculata avand la baza un multiplu de 5-7 ori EBITDA (profit operational inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizari) si s-a ridicat la 1-1,5 milioane de euro.

BMR este un business de familie infiintat in 1999, detinut pana la inceputul acestui an de Charlie si Samantha Crocker. Pana in 2006, BMR a fost detinuta de mai multe persoane britanice, ulterior compania fiind preluata de catre sotii Crocker.

Sotii Crocker au dorit sa vanda BMR pentru ca aveau nevoie de un partener strategic care sa investeasca in dezvoltarea ulterioara a companiei

BMR a realizat o cifra de afaceri de circa 2,5 milioane de euro in 2008, in crestere cu 25% comparative cu 2007, dar in scadere fata de asteptarile de 3 milioane de euro

Italienii au decis sa investeasca
pe piata locala datorita statului de piata emergenta, cat si oportunitatii pe care au avut-o de a gasi un partener strategic, care sa se muleze pe asteptarile grupului.

Gi Group a fost fondat in 2006, prin fuziunea mai multor companii specializate in servicii de training, consultata sau recrutare, care au fost achizitionate sau infiintate de la zero.

In 2008, Gi Group a devenit cel mai important jucator activ pe piata solutiilor de munca temporara din Italia.

Pe teritoriul Italiei, Gi Group este prezent printr-o retea de 250 de birouri regionale. Tot in 2008, Gi Group s-a extins puternic la nivel international, atat prin achizitii, cat si prin infiintarea de noi birouri, in tari ca Franta, China, Brazilia, Spania sau India.

Ultima tranzactie importanta de pe piata locala de recrutare a avut loc in 2005 , cand fondul de investitii Gemisa a achizitionat firma Business Intelligence Alliance (BIA).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri