Anca Podoleanu a plecat dintr-un business de 1,2 mld. euro

Anca Podoleanu a plecat dintr-un business de 1,2 mld. euroAnca Podoleanu, care a ocupat timp de doi ani si jumatate functia de director de resurse umane in cadrul operatorului telecom Vodafone Romania, a parasit in februarie compania.

Vodafone Romania este al doilea mare jucator de pe piata locala de telefonie mobila, cu o cifra de afaceri de circa 1,2 miliarde de euro in 2008.

Podoleanu a decis sa renunte la mediul corporatist si a infiintat firma de consultanta manageriala si HR Choice Consulting.

Fostul director de resurse umane al operatorului telecom considera ca notiunea de consultanta in resurse umane are atat o parte de strategie – dezvoltarea competentelor angajatilor, cresterea liderilor, descoperirea si retinerea talentelor sau motivarea personalului, cat si o parte operationala – de administrare a angajatilor, de recrutare, training si evaluare.

Absolventa a facultatii de cibernetica, din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucuresti, Podoleanu a mai coordonat, intre 1999 si 2006, activitatile de resurse umane ale Quadrant-Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul local al produselor PepsiCo., actualul Pepsi Americas Romania.

Podeleanu detine si un MBA obtinut la University of Ottawa, Canada. Locul lasat vacant de Podoleanu in Vodafone a fost preluat de Vicky Cookson.

Fostul HR manager de la Vodafone vede revenirea pietei de consultanta in resurse umane

Catalin Ionescu s-a despartit de Codecs dupa 16 ani

Catalin Ionescu s-a despartit de Codecs dupa 16 aniCatalin Ionescu, unul din numele grele ale industriei locale de training, a renuntat in vara la conducerea furnizorului de servicii profesionale Codecs, in cadrul caruia se afla din 1993.

Absolvent al Facultatii de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti, Ionescu a ocupat functia de presedinte al Codecs incepand cu aprilie 1995.

El a inceput sa lucreze in firma din 1993, ca membru al echipei de vanzari. Inainte de a veni la Codecs, a lucrat ca geolog in muntii Apuseni, vreme de 12 ani, pentru IPEG Cluj.

In 2001, Ionescu a absolvit si programul de MBA al The Open University Business School, oferit pe piata locala de Codecs.

Sub conducerea sa, businessul Codecs a crescut la circa 5,3 milioane de euro in 2008. Comparativ, in 2005, compania de training realiza o cifra de afaceri de 3,1 milioane de euro.

Chiar daca a parasit Codecs, Ionescu nu a renuntat la afacerile din sectorul resurselor umane.

Impreuna cu Giulio Hostina si Ioana Dragnea, care au ocupat functiile de director executiv, respectiv director de resurse umane in cadrul companiei de training, a pus bazele firmei Eurocenter Management Newtwork, care ofera servicii de consultanta in resurse umane.

Retragerea lui Ionescu de la conducerea Codecs a venit in contextul in care criza financiara a lovit serios in afacerile furnizorilor de training, din cauza ca multe companii au redus partial sau total bugetele de formare profesionala destinate angajatilor.

Potrivit ultimelor informatii disponibile, conducerea Codecs este asigurata de Dan Babutan si de Ionel Chera.

Alaturi de Ionescu, printre cei mai cunoscuti manageri de pe piata locala de training, estimata la circa 50 de milioane de euro anul trecut, se numara Costea Dumitrescu (parterer Ascendis), Adrian Stanciu (managing partner Human Synergistics Romania), Viorel Panaite (partener Human Invest), Octavian Pantis (managing director TMI Romania), Adrian Florea (managing partner Trend Consult) si Diana Rosetka (general manager UBD).

Codecs are de recuperat 2,8 mil. lei si datorii de 3 mil. lei

Fostul sef al SpenglerFox Romania si un partener al LDS si-au facut businss in executive search

Fostul sef al SpenglerFox Romania si un partener al LDS si-au facut businss in executive searchMarius Precu, 34 de ani, a plecat din functia de country manager al companiei de executive search SpenglerFox, parte a grupului irlandez Grafton, pentru a infiinta, alaturi de Oana Ciornei, fost COO si partener al Leadership Development Solutions (LDS), propria firma de executive search, TheSearchers.

Mary Kramer, managerul regional al companiei irlandeze de executive search SpenglerFox, ce coordoneaza regiunea Balcanilor si Grecia, a preluat conducerea SpenglerFox Romania, ramasa vacanta in urma plecarii lui Marius Precu, fostul country manager.

Precu este absolvent al Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila si inainte de a se alatura SpenglerFox, unde a coordonat timp de doi ani operatiunile din Romania si Bulgaria, a mai lucrat vreme de sapte ani in industria farmaceutica, la Sandoz si Sicomed.

Partenerul sau de business, Oana Ciornei, este specializat in FMCG si tehnologie, lucrand timp de noua ani in cadrul Coca-Cola HBC, pe pozitii manageriale in departamentele de IT si HR.

LDS, partenerul pentru piata locala al Korn/Ferry International, cea mai marecompanie de executive search din lume, este condusa de Radu Furnica, unul din cei mai respectati “vanatori de executivi” din Romania.

Grupul irlandez Grafton este prezent in Romania si prin Grafton Recruitment Romania, firma specializata in recrutare bazata pe taxa de succes, cu afaceri de circa 0,7 milioane de euro in 2008.

Printre jucatori importanti de pe piata locala de executive search se afla Leaderhip Development Solutions (LDS), partenerul din Romania al Korn/Ferry International, George Butunoiu Ltd., Pedersen & Partners, Stanton Chase sau K.M. Trust.

SpenglerFox: Unii jucatori din executive search au inceput sa lucreze cu success fee

Un nou antreprenor in executive search

Un nou antreprenor in executive searchIrina Pintoi, fostul head of recruitment services al companiei cu activitati de recrutare si consultanta Barnett McCall Recruitment (BMR), a pus bazele firmei de executive search Talentor Romania, parte a companiei finlandeze Talentor.

Ea a plecat la cateva luni dupa ce pachetul majoritar al BMR a fost achizitionat de italienii de la Gi Group, intr-o tranzactie estimata la 1-1,5 milioane de euro.

Investitia in deschiderea Talentor Romania s-a ridicat la 30.000 de euro, suma fiind suportata integral de Pintoi.

Decizia companiei finlandeze de a intra pe piata locala a fost influentata si de planurile de expansiune la nivel global ale Talentor, care in cinci ani isi propune sa fie prezenta in 30-40 de tari.

Talentor Romania isi propune sa plaseze middle si top manageri, precum si specialisti. Tariful mediu pe care il va percepe va fi de 7.000-10.000 de euro/candidat plasat.

Pintoi si-a propus sa realizeze o cifra de afaceri de 300.000 de euro in 2010, primul an integral de activitate pe piata locala.

Compania Talentor, cu o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro in 2008, este prezenta in Finlanda, Suedia, Norvegia, Polonia, Rusia, Cehia, Slovacia, Estonia, Lituania si Romania.