1 / 4

Jucator de top, preluat pe maruntis

Aceasta este cea mai spectaculoasa tranzactie care are loc in sectorul local de resurse umane, dupa ce italienii de la Gi Group au cumparat 52% din compania cu activitati de recrutare si consultanta Barnett McCall Recruitment pentru 1-1,5 milioane de euro.

“Este o chestiune de zile pana la finalizarea tranzactiei. Intr-adevar, este vorba de un pachet majoritar, iar cumparatorul este o persoana care detine investitii in imobiliare si nu numai”, a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Dan Babutan, CEO Codecs. El nu a dorit sa ofere mai multe detalii privind tranzactia sau identitatea cumparatorului.

Compania are 25 de actionari, potrivit ultimelor date comunicate la Registrul Comertului in decembrie 2009, cei mai importanti fiind Adrian Dan Babutan (17,08%), Catalin Ionescu (13,99%) si Gabor Kolumban (4,92%).

Catalin Ionescu, unul din cei mai experimentati oameni din industria serviciilor de formare profesionala, a fost presedintele Codecs pana anul trecut, cand a decis sa paraseasca afacerea pe fondul unor diferente de opinie existente intre actionari.

“Am vrut sa vand pentru ca aceasta este cea mai buna solutie. Pentru fiecare actiune voi primi o suma foarte mica, respectiv sapte euro. Cu banii pe care ii voi obtine (circa 100.000 de euro – n.red.) o sa-mi achit niste datorii personale si o sa-mi cumpar o masina. Nu ma intereseaza sa investesc in alte afaceri”, afirma Catalin Ionescu (foto).

Pe baza ofertei de preluare, valoarea Codecs se ridica la 700.000 de euro, de peste 20 de ori mai putin decat estima Ionescu in urma cu doi ani, respectiv 15-16 milioane de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri