1 / 4

In stand-by pe credit

“Situatia financiara a grupului este foarte solida. In prezent, capacitatea de imprumut a grupului este de 120 mil. euro, adica de trei ori valoarea EBITDA inregistrata anul trecut. Din aceasta, datoria grupului este de circa 60 de milioane, ceea ce inseamna ca avem peste 60 de milioane pe care ii putem imprumuta fara sa avem probleme. Cu toate acestea, vom lua bani de la banci doar atunci cand vom vedea oportunitati reale de extindere”, spune Dimitris Sophocleous (foto) , CFO A&D Pharma.

Deocamdata, oficialii grupului exclud alte posibilitati de extindere, fie ca este vorba de proiecte greenfield sau de achizitii, in conditiile in care lucreaza la finalizarea tranzactiei prin care A&D Pharma a preluat la sfarsitul anului trecut subsidiarele din Polonia, Ungaria, Slovacia si Cehia ale companiei farmaceutice Ozone.

“In acest moment, preocuparea A&D Pharma este de a integra operational toate activitatile grupului si nu are rost sa ne gandim la o alta extindere in tara sau in strainatate, atata timp cat nu am finalizat acest proces. Evident ca monitorizam in continuare eventualele miscari din piata, pentru ca trebuie sa fim tot timpul atenti la oportunitatile care ar putea aparea”, afirma Robert Popescu, directorul general al A&D Pharma.

Grupul a platit putin peste 23 mil. euro pentru achizitia distribuitorului Arishop Pharma din Bulgaria si a subsidiarelor regionale ale Ozone, iar integrarea tuturor operatiunilor in A&D Pharma se va realiza pana la jumatatea lui 2010.

Grupul va plati insa cash doar aproximativ cinci milioane de euro in urma tranzactie, restul sumei reprezentand datorii catre A&D Pharma ale entitatilor achizitionate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri