1 / 6

Recomandarile consultantilor

In cazul unei fuziuni prin absorbtie, societatea absorbita va fi dizolvata.

„In comparatie, in cazul fuziunii prin amalgamare societatile implicate vor fi dizolvate si lichidate. In plus, lichidarea entitatilor initiale, urmata de fuzionarea prin amalgamare se va realiza intr-un timp mai lung si ar putea presupune controlul fiscal al societatilor implicate, ceea ce ar complica procesul de fuziune si ar atrage consecinte fiscale nedorite”, releva un raport realizat de Anca Ionescu (foto) - Tax Partner in departamentul de taxe Ernst & Young Romania.

Pentru a previziona implicatiile pe care le poate avea fuziunea, se recomanda efectuarea unor simulari legate de rezultatele predictibile ale acestei operatiuni, potrivit Ernst & Young.

Rezultatele simularii, avand ca obiective analiza aspectelor care ar putea afecta fuziunea pot orienta societatile implicate in directia alegerii celui mai eficient model in vederea implementarii procesului de fuziune.

Aceasta etapa poate fi demarata dupa intocmirea balantelor de verificare si a situatiilor financiare, cat mai aproape da data de fuziune.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri