1 / 11

Maria Grapini: Unde sunt principiile de management?

Maria Grapini, presedintele Federatiei Patronale a Industriilor Textile, Confectiei si Pielariei (FEPAIUS), considera ca masura reducerii fondului de salarii cu 25% nu se bazeaza pe niciun principiu de management.

“Aceasta masura, ca nu o putem numi solutie, nu se bazeaza pe niciun principiu de management, trebuie facuta o selectie pe criterii profesionale si nu o taiere a salariilor arbitrara si de la un capat la altul. Este o capcana, doar o etapa in strategia unui guvern care nu a stiut niciodata sa comunice si sa gestioneze criza. Tot ce fac prin aceasta masura este sa creeze panica in randul celor afectati, oameni care se gandesc la ce li se va intampla si care nu mai dau randament la locul de munca. Vorbim de luni de zile pana pot fi puse in aplicare aceste masuri”, afirma Maria Grapini.

Basescu si-a exprimat speranta ca o parte din banii care vor fi economisiti prin masurile de scadere a salariilor bugetarilor sa mearga la investitii si la IMM-uri. In context, el le-a recomandat celor de la stat sa-si caute slujbe mai bune in domeniul privat.

“Pe de alta parte, presedintele Basescu nu a spus cum va sprijini IMM-urile sau ce costuri mai au de gand sa mai taie, fapt ce se va intampla in continuare daca nu se iau masuri reale de crestere economica. Suntem intr-un blocaj total. Oamenii din mediul privat au dat in repetate randuri solutii, guvernantii nu au luat nimic in seama. Trebuiau taiate cheltuielile administrative si nu salariile. Au venit la discutiile cu delegatia FMI cu masinile lor scumpe cand intreprinzatorul nu mai stie de unde sa mai reduca cheltuielile cu transportul, cu benzina. Nu au favorizat cu nimic mediul privat, doar au introdus penalitati zilnice de la 5 pana la 15%”, explica Maria Grapini.

Ea se asteapta la o majorare a taxelor, masura la care guvernantii au renuntat in favoarea taierii fondului de salarii si a pensiilor cu 15%.

De asemenea, Maria Grapini afirma ca, in conditiile in care in piata planeaza in continuare incertitudine, oamenii de afaceri din mediul privat nu se vor gandi sa angajeze fosti functionari. “Omul de afaceri nu se gandeste cum sa angajeze, ci cum sa restructureze, cum sa se protejeze sau cum sa iasa din piata. Ne vom trezi cu o noua clasa de someri”, declara Grapini.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri