1 / 5

Scadere a incasarilor la pompe

Piata de retail de carburanti (pe statii) a scazut in primul trimestru cu 10-12%, a declarat Rainer Schlang, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de marketing, precizand ca nu se asteapta la o revenire a acesteia din cauza masurilor anuntate de Guvern.

"Am constatat o contractie a pietei de retail de carburanti (vanzari cu amanuntul, n.r.) de 10-12% in primele trei luni ale acestui an. Ca urmare a masurilor pe care le ia acum Guvernul, nu ne asteptam la o revenire a acesteia pana la sfarsitul anului, cu toate ca noi initial estimasem ca piata isi va reveni in a doua parte a anului", a precizat Rainer Schlang (foto).

De asemenea, acesta a adaugat ca, la nivelul intregului an, piata de retail va scadea cu 10%.

Sindicalistii nu au ajuns la o intelegere cu Finantele si vor hotari saptamana viitoare data la care vor declansa greva generala. Un prim efect ce poate crea haos in tara: toate trenurile vor fi oprite pe 31 mai.

"Toate federatiile afiliate CNSLR Fratia se vor intruni marti, 25 mai, pentru a decide asupra declansarii grevei generale, dupa ce nu am reusit sa ajungem la o intelegere cu Guvernul", a declarat sindical Marius Petcu, potrivit NewsIn. El s-a aflat la negocierile legate de masurile de austeritate anuntate de Guvern.

Prim-ministrul Emil Boc a spus ca alternativa la reducerea cheltuielilor este majorarea taxelor. "Criza economica ce s-a adancit in 2010, in loc sa aiba un alt curs in intreaga lume, ne determina ca acum sa luam masuri aspre, dure, ca sa putem plati salarii si pensii in Romania", a adaugat el.

La realizarea acestui articol au contribuit Liviu Florea, Cristina Negraru, Sorina Negrila si Alexandra Teodorescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri