1 / 4

Constantin Tampiza a parasit conducerea LukOil Romania

Plecarea lui Constantin Tampiza (foto) de la conducerea LukOil Romania, unul din cei mai importanti jucatori din industria petroliera locala, cu afaceri anuale de peste un miliard de euro, reprezinta una cele mai importante mutari petrecute la varful companiilor in primele sase luni ale anului.

Tampiza, 62 de ani, de profesie inginer, este unul din cei mai cunoscuti executivi de pe piata locala. Locul sau a fost luat, dupa opt ani de mandat, de catre Maxim Khitrov.

Fostul director general al LukOil Romania va ramane in cadrul companiei, insa Khitrov se va ocupa de partea operationala a business-ului.

Compania petroliera Lukoil Romania, membra a grupului LukOil din Rusia, a inregistrat in 2009 o scadere de 38% atat a cifrei de afaceri, la 1,3 miliarde dolari, cat si a EBITDA, la 50 milioane dolari, potrivit declaratiilor lui Tampiza.

Investitiile in Romania ale grupului petrolier LukOil din Rusia pentru 2010 se ridica la aproximativ 45 milioane dolari si vor fi directionate catre rafinaria Petrotel-LukOil si catre benzinariile LukOil Romania.

Compania dispune de o retea de 310 statii de distributie si zece depozite de produse petroliere.

O alta mutare cel putin la fel de importanta cu cea a lui Tampiza, care a avut loc in ultimele trei luni in randul companiilor de pe piata locala, este cea a lui Cristian Constantinescu, seful Allianz-Tiriac Asigurari, cel care a pus temelia celei mai mari companii de asigurari din Romania.

Succesorul sau este Rangam Bir, de origine Indiana, ce a detinut anterior functia de vicepresedinte al Allianz New Europe.

Cristian Constantinescu, 60 de ani, a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE) si detine functia de presedinte al UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare) din 1997. Un an mai tarziu a devenit membru in consiliul director al Institutului de Asigurari, iar din 2000 a fost numit director general si membru in consiliul director al Allianz-Tiriac Asigurari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri