1 / 5

Planul de reorganizare ar putea fi prezentat in octombrie

Diverta urma sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit planurilor conducerii companiei care au fost anuntate in luna aprilie a acestui an, insa dificultatile si conjunctura economica actuala au determinat compania sa solicite intrarea in insolventa in luna mai.

“Listarea la bursa nu va mai avea loc in 2010, dar asta nu inseamna ca nu excludem o infuzie de capital de la un partener, cum ar fi un fond de investitii. Nu este vorba de un exit din business al actionarilor pentru ca, evident, nu este un moment bun pentru vanzarea unui pachet majoritar”, a declarat Radu Popescu-Buzeu (foto), noul director financiar al Diverta.

Radu Popescu-Buzeu s-a alaturat recent echipei Diverta venind de pe piata de capital, anterior ocupand functia de analist sef in cadrul Fairwind, casa de brokeraj detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu.

“Ne-ar interesa in acest moment un investitor pentru un pachet minoritar de actiuni, dar care sa aduca si un credit subordonat in contextul in care impactul dobanzilor a devenit semnificativ in ultima perioada”, a mai explicat Popescu-Buzeu.

Diverta are contractate credite bancare in valoare de aproximativ 8,5 milioane de euro: Alpha Bank este creditorul principal, atat pentru capital de lucru, cat si pentru investitii.

Situatia creditorilor ar trebui sa fie finalizata pana in august 2010. Urmeaza ca Diverta sa prezinte planul de reorganizare in termen de 30 de zile, Casa de insolventa Transilvania fiind administratorul judiciar in acest caz. "Diverta are peste 300 de furnizori de marfa si peste 100 de servicii, asa incat finalizarea tabelului de creanta s-ar putea prelungi", a adaugat Popescu-Buzeu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri