1 / 7

1. Carrefour - amenzi de 10.500 lei

“Scopul controlului a fost acela de a verifica modul de aparare a interesului economic al consumatorului prin legalitatea functionarii cantarelor. Cu aceasta ocazie, s-au mai verificat calitatea, etichetarea si publicitatea produselor alimentare existente la comercializare”, se precizeaza in comunicatul de presa transmis de ANPC.

Autoritatea a desfasurat, impreuna cu Directia Regionala de Metrologie Legala Bucuresti, 20 de actiuni de control la magazinele apartinand lanturilor Real Hipermarket, Kaufland, Mega Image, Billa, G’Market (Gima), Rewe, Cora, Auchan si Carrefour. In urma acestora, au fost aplicate 11 amenzi contraventionale in valoare totala de 43.500 de lei.

La magazinele Carrefour din Piata Unirii si Berceni se vindeau pungi cu zahar care aveau cu 50 de grame mai putin fata de gramajul inscris pe ambalaj, de 1.000 de grame. Astfel, 418 de kilograme de zahar au fost retrase de la comercializare.

Diferente de gramaj au fost descoperite si in cazul fructelor sub forma de cuburi, ambalate, care cantareau cu pana la 30 de grame mai putin fata de cat era specificat pe eticheta.

Pentru aceste abateri, Carrefour va plati amenzi de 10.500 de lei si va ramane si fara cele 418 de kilograme de zahar.

In slide-ul urmator: ce amenda a primit G'Market.

Sursa foto: www.carrefour.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri