1 / 6

Cel mai mare operator de clinici private: Jucatorii mai mici ar putea fi afectati

"Pe noi ne afecteaza foarte putin (proiectul de lege - n. red) pentru ca din cei 1300-1400 de angajati nu avem multi medici care sa lucreze si la stat. Daca acest proiect de lege va fi promulgat, jucatorii mai mici, care au doar clinici, fara spitale sau cu spitale cu sub 50 de paturi, ar putea fi afectati", spune Mihail Marcu (foto), presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, cel mai mare operator de clinici private din Romania.

Marcu argumenteaza ca medicii buni, mai ales specialistii, nu vor renunta la posturile din spitalele de la stat pentru cele din clinicile private mici, plecarea din sistemul public echivaland cu o "coborare din punct de vedere profesional".

Presedintele CA al MedLife subliniaza insa ca plecarea unui medic dintr-un spital de stat catre unul privat de mari dimensiuni (de peste 100 de paturi - n. red.) ar insemna o experienta profesionala echivalenta.

"Specialistii nu au ce sa lucreze in clinicile mici. Cred ca proiectul de lege pune mai degraba o problema legata de salarii, de unde si o anumita presiune asupra medicilor de a alege. Nu cred ca aceasta lege, daca va intra in vigoare, va afecta prea mult marii jucatori", mai spune Marcu.

MedLife a fost infiintat in urma cu 14 ani si in prezent detine 15 hiperclinici, 5 laboratoare, 28 de centre generaliste, 6 centre cu specializare unica si 110 de clinici medicale partenere - in Bucuresti si in tara. MedLife detine cel mai mare spital privat din Romania - Life Memorial Hospital, o investitie de 17 milioane de euro.

Anul trecut, SGAM a intrat in actionariatul operatorului de servicii medicale private prin preluarea unui pachet de 36% din actiuni. Restul actiunilor sunt detinute de familia Marcu si de IFC. Recent, IFC a decis sa finanteze cu 10 milioane de euro programul investitional de 20 de milioane de euro al MedLife pentru urmatorii trei ani.

Afla din slide-urile urmatoare ce cred: Robert Serban (Gral Medical), Florin Andronescu (Sanador), Sergiu Negut (Centrul Medical Unirea) si Anca Petca (Euromedic).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri