10. Cum arata bilantul Bursei dupa primul semestru

10. Cum arata bilantul Bursei dupa primul semestruPrimul semestru pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost caracterizat de extreme. De la increderea iesirii din recesiune in T1, la “ne temem de o noua toamna 2008”, si de la cresteri de 700%, la scaderi de aproape 70%, trendurile pietei dar si pronosticurile analistilor s-au inversat.

Topul cresterilor: Actiunile lichide – capul de afis

BET, principalul indice al BVB a inchis intervalul ianuarie – iunie cu o crestere de 4,5%, in vreme ce piata a castigat per total 6,4%. BET-FI, indicele care urmareste evolutia societatilor de investitii financiare si a Fondului Proprietatea (FP), a inregistrat un plus de 2,6%. Desi pozitive, evolutiile reprezinta scaderi comparativ cu primul trimestru, cand BET si BET-FI urcasera cu 12,5%, respectiv 13,2%, in vreme ce BET-C crescuse cu 22%.

Citeste aici continuarea clasamentului.

9. Cum arata Grecia pusa fata in fata cu Romania [infografic]

9. Cum arata Grecia pusa fata in fata cu Romania [infografic]Incertitudinile privind Grecia ar putea persista. Ce ar insemna o retragere de fonduri din Romania de catre bancile elene? Care sunt cele mai expuse institutii la situatia din Grecia?

Grecia trebuie sa atraga 50 miliarde euro pana in 2015 prin vanzarea activelor statului. Din aceasta suma, 5 miliarde euro trebuie obtinuti inca din acest an.

Vezi aici infograficul.

8. Care sunt cele mai importante crame din Romania

8. Care sunt cele mai importante crame din RomaniaCu sediul la Ploiesti, Cramele Halewood detine aici o crama cu o capacitate de depozitare in pivnite subterane de 35.000 hl, doua linii de imbuteliere pentru vinurile linistite, o linie pentru vinuri spumante si una pentru otet, respectiv un depozit de produse finite controlat termic cu o capacitate de peste 1 milion de butelii.

Vinoteca Murfatlar a fost infiintata in anul 1958 si se afla in incinta fabricii Murfatlar, din orasul cu acelasi nume. Aceasta curprinde aproximativ 650.000 de sticle de vinrui vechi, printre care soiurile Babeasca Neagra din 1966 (nu se mai cultiva), Pinot Gris din 1966, Sauvignon Blanc din 1966, Feteasca Alba si Riesling din 1959, Cabernet Sauvignon, Muscat Ottonel, Chardonnay din 1958.

Citeste aici continuarea topului celor mai importante crame din Romania.

7. Cum arata radiografia pietei mall-urilor in S1

7. Cum arata radiografia pietei mall-urilor in S1Prima jumatate a anului a adus un volum de 85.000 mp de spatii inchiriate in centrele comerciale din Bucuresti si din tara, echivalentul unui mall de dimensiunea Sun Plaza. La baza tranzactiilor au stat stabilizarea chiriilor si numarul scazut de proiecte aflate in constructie, care limiteaza posibilitatile retailerilor de extindere.

In primele sase luni ale acestui an, retailerii au semnat contracte de inchiriere pentru cel putin 85.000 mp in Bucuresti si in orasele cu o populatie de peste 200.000 de locuitori, potrivit estimarilor companiei de consultanta imobiliara Colliers International, care ia in calcul tranzactiile de peste 100 mp incheiate in centrele comerciale.

Vezi aici detalii.

6. Care sunt motivele pentru care OTP nu mai cumpara RBS

6. Care sunt motivele pentru care OTP nu mai cumpara RBSUngurii de la OTP nu cumpara RBS Romania, asa cum intentionau, deoarece pretul cerut de catre intitutia de credit britanica este prea mare, a declarat Antal Pongracz, directorul general adjunct al OTP Bank, potrivit caruia "pretul corect" ar fi fost de 100 - 150 milioane euro.

"S-a terminat. Pretul cerut a fost prea mare. In opinia mea un pret corect ar fi fost intre 100 si 150 milioane euro", a afirmat Pongracz, potrivit Mediafax.

El nu a dorit sa precizeze pretul cerut de banca britanica pentru sucursala din Romania.

5. Care sunt argumentele Franklin pentru listarea la Varsovia

5. Care sunt argumentele Franklin pentru listarea la VarsoviaFranklin Templeton propune listarea secundara a Fondului Proprietatea la Bursa din Varsovia. Brokerii consultati de Wall-Street.ro si-au exprimat dezamagirea si teama ca lichiditatea se va muta la polonezi. In acelasi timp, directorul BVB spune ca aceasta veste nu trebuie sa provoace temeri, pentru ca pana atunci bursa va fi aliniata la standardele internationale.

Franklin Templeton Investment Management Limited, manager de investitii si unic administrator al Fondului Proprietatea (“Fondul”), recomanda listarea secundara a Fondului la Bursa din Varsovia („WSE”) in primul trimestru al anului 2012, dupa un studiu de sase luni si dupa consultari cu opt importante banci de investitii globale.

Citeste aici continuarea articolului.

4. Cum au dat bac-ul expatii

4. Cum au dat bac-ul expatiiIngrijoratoare si socante. Asa sunt rezultatele la Bacalaureat in viziunea managerilor consultati de Wall-Street.ro. Cum a fost insa testarea la examenul final pentru expatii din Romania? Vezi aici detalii despre BAC-ul in varianta americana, engleza, poloneza si franceza.

Afla cum a fost bac-ul pentru:

Radu Florescu - SAT in State

Ben Binns - GCSE in Anglia

Greg Konieczny - Examenul final in Polonia

Patrick Espasa, bac-ul in Franta

3. Cum arata criza din FMCG

3. Cum arata criza din FMCGEvaluata la 20 miliarde de euro, industria bunurilor de larg consum a experimentat in cei trei ani de criza financiara o scadere abrupta a puterii de cumparare a romanilor, care s-a reflectat imediat si in profiturile principalelor companii de profil. Nota de plata: 12 fabrici inchise si peste 1.000 de angajati disponibilizati, potrivit calculelor realizate de Wall-Street.ro. Anuntul Caroli Foods arata insa ca restructurarile afacerilor sunt departe de a se fi incheiat.

Dupa aproape un an de la unul dintre cele mai suprinzatoare "mariaje" din industria mezelurilor, Caroli Foods, companie rezultata din fuziunea Campofrio si Caroli Foods Group, a anuntat inchiderea fabricii de la Tulcea, 170 de angajati fiind afectati de aceasta decizie. Intreaga activitate va fi concentrata la unitatea din Pitesti. In momentul fuziunii, grupul avea 1.300 de angajati, dintre care majoritatea cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani.

Citeste aici continuarea articolului.

2. Ce rating a acordat Fitch Romaniei

2. Ce rating a acordat Fitch RomanieiFitch, binecunoscuta agentie de evaluare financiara, a urcat cu o treapta ratingul de tara acordat Romaniei, la „BBB-„ (investment grade) de la nivelul precedent de „BB-„ (non-investment grade sau junk). Bancherii, economistii si toti actorii din economie asteptau cu nerabdare aceasta veste, sperand sa vada cat mai repede noi investitori straini pe plan local.

Romania a fost tinuta in categoria tarilor „junk” timp de aproape trei ani, timp in care autoritatile au trebuit sa se imprumute de la FM si de pe pietele externe, sa reduca salariile bugetarilor si sa majoreze cota TVA pentru a putea reintra in „gratiile” investitorilor straini. Astazi, Fitch anunta ca perspectiva economica a Romaniei este stabila, desi in urma cu mai bine de doi ani se zvonea ca vom intra in incapacitate de plata.

Afla aici detalii.

1. Care sunt vestile bune din economia romaneasca in S1

1. Care sunt vestile bune din economia romaneasca in S1Cat de bun a fost pentru dumneavoastra primul semestru, o perioada care a adus si iesirea tehnica din recesiune?

Retrospectiva primului semestru al anului:

Cele mai mari proiecte de investitii

Fabrici anuntate: Sute de locuri de munca

Vesti bune in energiile “curate”

Tranzactii mai mari

Servicii medicale - Investitii de zeci de milioane de euro

Romanii au cumparat mai multe produse IT, iar Yahoo si LinkedIn au lansat pagini locale

Expansiune in retail

Citeste aici detalii.