2 / 5

Ce vor chinezii de la Guvern

Presedintele chinez Hu Jintao (foto) a declarat ca statul sau este gata sa colaboreze cu Romania pentru a face progrese in cooperarea pragmatica dintre cele doua tari, scrie Xinhuanet.com. Hu a precizat ca si-ar dori ca cele doua tari sa colaboreze in domenii precum economie, comert, stiinta, tehnologie, agricultura si cultura.

“Romania este un prieten bun al Chinei”, a spus presedintele chinez. El a mai subliniat ca relatia dintre cele doua popoare este una de traditie, cooperarea diplomatica fiind stabilita in urma cu mai bine de 60 de ani.

Companiile chineze au asigurat Guvernul roman ca vor participa la licitatiile pentru proiecte majore de investitii si ca vor solicita preturi reduse pentru executarea lucrarilor, cerand insa un tratament nediscriminatoriu fata de alte firme si interesandu-se si de un eventual ajutor de stat.

Premierul Emil Boc a declarat ca i-a asigurat pe investitorii chinezi ca toate aeste licitatii vor fi derulate conform normelor UE in domeniu.

“Intalnirea avuta cu presedintele Chinei a avut menirea de a da un semnal foarte clar din punct de vedere politic si economic ca cele doua tari sunt pregatite sa implementeze cateva proiecte majore de investitii in Romania”, a mai spus Boc, dupa intalnirea cu presedintele chinez.

El a adaugat ca proiectele vor fi discutate si cu omologul sau chinez, detaliile urmand sa fie stabilite in perioada urmatoare de catre specialistii celor doua state.

Afla din slideul urmator cine sunt oamenii de afaceri din delegatie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri