Capital: Vom circula pe autostrada Arad-Timisoara peste o luna

Capital: Vom circula pe autostrada Arad-Timisoara peste o lunaCel mai avansat proiect de autostrada din Romania, parte a coridorului IV pan european, va fi deschis circulatiei peste o luna. Anuntul a fost facut de Eusebiu Pistru secretar de stat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), care a precizat ca de la jumatatea lunii decembrie 2011 romanii vor putea circula pe acest tronson, scrie Capital.

Oficialul MTI a precizat ca termenul de predare va fi respectat, deoarece lucrarile sunt realizate in proportie de peste 90%. Conform Radio Romania Actualitati, Pistru a mentionat ca circulatia la intrarea in Arad, dinspre Timisoara, nu se mai desfasoara pe varianta de ocolire, ci peste un pasaj care traverseaza autostrada.

ZF: Inevitabilul s-a produs: Italia, ingenuncheata de pietele financiare

ZF: Inevitabilul s-a produs: Italia, ingenuncheata de pietele financiareA promis ca restructureaza statul, dar s-a hotarat prea tarziu. In pofida angajamentelor lui pre¬mie-rului Silvio Berlusconi de a adopta reforme si de a demisiona la sfarsitul lunii, investitorii arun¬ca Italia in ghearele dobanzilor de peste 7%, scrie Ziarul Financiar.

Tensiunea a urcat brusc ieri pe pietele finan¬ciare internationale dupa ce una dintre cele mai mari case de clearing din lume, LCH Clear¬net din Marea Britanie, a cerut o garantie de 11% in loc de 6% pentru decontul obligatiunilor italiene scadente la zece ani.

Money: Un imperiu agricol din Romania se prabuseste

Money: Un imperiu agricol din Romania se prabusesteDupa ce luna trecuta Tribunalul Bucuresti a admis cerea de insolventa a firmei SC Agrocereal Carani Srl, parte din grupul Aton Transilvania, a venit randul altor trei firme din acelasi grup sa se apere de creditori, scrie Money.ro.

Firma SC Cer-Oil Srl a depus o cerere de intrare in insolventa pe data de 3 noiembrie la Tribunalul Bucuresti, iar termenul de judecata este stabilit pentru 8 noiembrie 2011. Tribunalul a acceptat cerea firmei, iar administratorul judiciar provizoriu a fost numita Casa de Insolventa Transilvania Filiala Bihor SPRL.

Adevarul: Afla cum milionarul Sorin Ovidiu Vantu si-a spalat banii in Republica Moldova

Adevarul: Afla cum milionarul Sorin Ovidiu Vantu si-a spalat banii in Republica MoldovaIn anii 2008-2009, prin intermediul Investprivatbank si a sase intreprinderi moldovenesti au fost spalate circa 1,5 miliarde de lei. Autoritatile de la Chisinau au inceput cercetarea cazurilor doar dupa ce au fost sesizate de organele judiciare din Romania, scrie Adevarul.ro.