Mallul din Baneasa ii aduce lui Popoviciu 1,5 mil. euro/luna

Mallul din Baneasa ii aduce lui Popoviciu 1,5 mil. euro/lunaOmul de afaceri Gabriel Popoviciu incaseaza lunar aproximativ 1,5 milioane euro din chirii pentru 200 de spatii comerciale din Baneasa Shopping City, venituri puse in garantie, printre altele, pentru un credit de aproape 125 milioane euro, acordat in 2006 pe cinci ani si rescadentat pana in 2016.

Cele mai mari sume sunt platite lunar de firmele din grupurile Inditex (Zara, Zara Home, Bershka, Massimo Dutti, Pull&Bear, Stradivarius si Oysho), Marinopoulus (Starbucks, Gap, Marks&Spencer, Sephora, etc), Peek &Cloppenburg si Elmec (Nike, Converse, Collective, Folli Follie, Calvin Klein).

Amenzi RECORD pentru petrolisti

Amenzi RECORD pentru petrolistiConsiliul Concurentei (CC) a amendat companiile petroliere implicate - OMV Petrom, Rompetrol, MOL, Eni si Lukoil cu o amenda totala de 880 milioane de lei. Valoarea reprezinta circa 3% din cifra de afaceri si este de departe cea mai mare amenda aplicata de CC pana acum. Amenda data companiilor petroliere este cea mai mare din Europa.

Consiliul Concurentei a amendat companiile petroliere pentru ca, in 2008, s-au inteles in privinta retragerii de pe piata a unui sortiment de benzina de pe piata (Eco Premium). Intelegerea a vizat doar o parte a pietei, de sub 20% din vanzarile companiilor de benzina. Pe cifra de afaceri a companiilor era de sub 5%, de asta am aplicat un procent mai redus fata de o intelegere care afecteaza toate produsele", a explicat Bogdan Chiritoiu.

Raed Arafat a demisionat

Raed Arafat a demisionatRaed Arafat a decis sa demisioneze din functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.

"Am servit deja cinci ministri pana acum. Toata lumea are semnatura pe acest sistem. Acest sistem va trebui sa mearga mai departe. Ne temem de aceasta ultima deschidere, ultimul bastion cade, devenim ce principii au aprozarele, supermarketurile", a explicat el.

Seful Unitatii de Primiri Urgente (UPU) de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, medicul Andrei Georgescu, il va inlocui pe Raed Arafat.




Cele mai scumpe malluri deschise in criza

Cele mai scumpe malluri deschise in crizaIn cei peste trei ani de criza, din toamna anului 2008 si pana in prezent, au fost deschise peste zece centre comerciale si parcuri de retail, cele mai scumpe proiecte fiind in Bucuresti.

AFI Palace Cotroceni, o investitie de 300 de milioane de euro reprezinta cel mai scump mall deschis in Romania in anii de criza si nu numai. Proiectul a fost dezvoltat de israelienii de la AFI Europe, iar printre chiriasii sai se numara Real, Zara, H&M, Takko, C&A, Deichmann, KFC, McDonals’s, New Look, Pull and Bear, Flanco, Carturesti, Marks and Spencer, New Yorker, Sephora si Bershka.

Ce vrea piata de la noii sefi ai Bursei

Ce vrea piata de la noii sefi ai BurseiBursa de Valori Bucuresti (BVB) are de luni o noua conducere. Cel putin la nivel declarativ, piata sustine noul Consiliu condus de Lucian Anghel. In privinta asteptarilor, se doreste punerea in practica a teoriilor „predate” la nesfarsit in ultimii zece ani.

Schimbarea sefilor Bursei a avut loc dupa Lucian Anghel la inlocuit pe Stere Farmache in functia de presedinte, iar grupul marilor banci din actionariatul BVB au obtinut controlul Consiliului de Administratie.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net

Tnuva si-a cerut insolventa

Tnuva si-a cerut insolventaProducatorul de lactate Tnuva Romania, parte a grupului israelian Tnuva, a cerut in instanta, la finele saptamanii trecute, declansarea procedurii de insolventa, primul termen de judecata avand loc chiar marti. Cererea a fost introdusa la Tribunalul Ilfov in data de 6 ianuarie.

Instanta a decis marti sa respinga solicitarea Tnuva Romania de intrare mai rapida in insolventa, urmand sa se pronunte asupra cererii pe 21 februarie, interval in care producatorul de lactate ar putea fi executat silit pentru datorii care depaseau 100 milioane de euro la finele lui 2010.

Tnuva a intrat in Romania in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care a finantat operatiunile locale ale grupului cu 15 milioane euro.


Inflatia, la minimul ultimilor 20 de ani

Inflatia, la minimul ultimilor 20 de aniRata anuala a inflatiei a coborat la 3,14% in decembrie, foarte aproape de tinta Bancii Nationale a Romaniei (BNR), de 3%, potrivit datelor transmise de Institutul National de Statistica (INS).

In noiembrie, rata anuala a inflatiei a fost 3,44%. In schimb, preturile au crescut in medie cu 0,23% in decembrie fata de luna precedenta.

In ultima luna din 2011, preturile marfurilor alimentare si nealimentare au crescut cu 0,4%, respectiv cu 0,1%, iar tarifele serviciilor au crescut cu 0,3%.

Taxa auto a fost publicata in Monitorul Oficial

Taxa auto a fost publicata in Monitorul OficialNoua taxa de poluare a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei si intra in vigoare pe 13 ianuarie. Taxa auto va tine pe loc piata auto si va scadea pretul de vanzare la peste jumatate din parcul auto national, romanii fiind nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar pentru o masina noua, spun analistii.

Persoanele fizice detin peste 80% din cele peste 4 milioane de autoturisme inmatriculate in Romania, iar un roman din zece are in posesie mai mult de o masina (408.800 de persoane).

Wall-Street.ro a incheiat 2011 pe locul I in clasamentul site-urilor de business

Wall-Street.ro a incheiat 2011 pe locul I in clasamentul site-urilor de businessCotidianul online de business Wall-Street.ro, editat de InternetCorp., s-a situat in luna decembrie 2011 pe prima pozitie in topul celor mai importante publicatii de profil, cu o audienta de 786.825 clienti unici, conform datelor independente ale Studiului de Audienta si Trafic Internet (SATI).

Numarul clientilor unici a crescut considerabil fata de luna decembrie a anului anterior, cand site-ul a inregistrat 706.787 de unici.

Sarbatorile de sezon au redus traficul tuturor publicatiilor online de business, in cazul Wall-Street.ro, lider pe acest segment, numarul de unici scazand cu circa 15% fata de noiembrie. Publicatia a generat 4.195.049 de afisari.

Basescu a cerut RETRAGEREA proiectului legii sanatatii

Basescu a cerut RETRAGEREA proiectului legii sanatatii„Cer public premierului Emil Boc retragerea proiectului legii sanatatii", aceasta e declaratia surpriza a lui Traian Basescu care da peste cap intreaga dezbatere publica care s-a configurat in ultimele zile.

Presedintele Traian Basescu a motivat decizia prin faptul ca „in aceste zile s-a folosit masiv dezinformarea" legat de proiectul legii sanatatii.

El a precizat ca „cea mai mare minciuna promovata continuu este legata de SMURD", vorbindu-se despre privatizarea, desfiintarea sau afectarea Serviciului.

Sursa foto: Presidency.ro