Ministrul Finantelor: Florin Georgescu

Ministrul Finantelor: Florin GeorgescuFlorin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, nominalizat pentru Ministerul Finantelor, a mai ocupat acest post in perioada 1992 - 1996, el urmand sa conduca pana la alegerile parlamentare din toamna o institutie strategica in pastrarea echilibrelor economice si in relatia cu FMI.

Georgescu a facut parte din Cabinetul Vacaroiu in perioada noiembrie 1992 - decembrie 1996, cand a fost ministru de stat.
In intervalul 1996-2004, Georgescu a fost deputat PDSR, devenit ulterior PSD, unde a ocupat pozitiile de vicepresedinte si presedinte al Comisiei pentru buget finante si banci. Pentru cateva luni in 2004, el a fost presedinte al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane.

Din octombrie 2004, Georgescu face parte din Consiliul de Administratie al BNR, iar de atunci este vicepresedinte CA si prim-viceguvernator al bancii centrale. Tot de atunci, Georgescu este membru in Comitetul de Supraveghere Bancara al Bancii Centrale Europene.

Georgescu si-a inceput activitatea in Ministerul Finantelor in 1976, cand a preluat functia de inspector si inspector principal in serviciile de control financiar din industrie, constructii, transporturi si cooperatia mestesugareasca, din cadrul Inspectiei Teritoriale Financiare de Stat Bucuresti.

Pana in iunie 1992 a ocupat mai multe functii de conducere la Finante, printre care cea de director al Inspectiei Teritoriale Financiare de Stat Bucuresti si cea de director general al Directiei Generale a Controlului Financiar de Stat Bucuresti.

In iunie 1992 a fost numit secretar de stat la Ministerul Finantelor, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a preluat fotoliul de ministru de Finante.

Georgescu a ocupat si pozitia de presedinte al Camerei Auditorilor Financiari din Romania, in perioada octombrie 2000-octombrie 2004.

El si-a inceput activitatea didactica in 1997 si este conducator stiintific de doctorat la disciplina moneda si credit, in cadrul Academiei de Studii Economice, Bucuresti. Din iulie 1999 este profesor universitar, iar in perioada iulie 1999 - 2007 s-a ocupat si de disciplina Institutii Financiare Internationale.

Georgescu a absolvit in 1976 cursurile facultatii Finante-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, iar in 1989 a obtinut doctoratul in finante, circulatie baneasca si credit la ASE.

El a mai urmat cursuri la Henry Bloch School of Business and Public Administration – University of Missouri Kansas City, Kansas City, SUA – Stagiu de cercetare stiintifica privind managementul financiar-bancar in conditiile economiei de piata. In mai 2004 a studiat la Institutul International pentru Dezvoltarea Managementului din Lausanne, Elvetia.


Ministrul Economiei: Daniel Chitoiu

Ministrul Economiei: Daniel ChitoiuDeputatul PNL Daniel Chitoiu, propus pentru portofoliul Economiei, este, potrivit presei, finul liderului PNL Dan Radu Rusanu si a fost presedinte al ANAF intre 2004 si 2008.

Nascut la 11 iulie 1967 in Pausesti, judetul Valcea, Chitoiu este casatorit si are un copil.

In perioada 4 aprilie 2004 - 22 decembrie 2008, Chitou a fost presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Intre 15 martie 2001 si 2 martie 2005, Chitoiu a fost controlor financiar al Curtii de Conturi a Romaniei.

Absolvent al Academiei de Stiinte Economice Bucuresti, Daniel Chitoiu este doctor in economie, specializarea Relatii financiar-valutare.

Presa relata, in 2008, ca Daniel Chitoiu este finul vicepresedintelui PNL Dan Radu Rusanu.

De asemenea, Chitoiu s-a facut remarcat si prin prezenta in diverse Consilii de Administratie ale unor societati de stat. Conform presei, in 2006 Chitoiu a fost membru in CA ale CEC, SN Radiocomunicatii SA, iar la CN Imprimeria Coresi a fost membru in Asociatia Generala a Actionarilor.

El detine, potrivit celei mai recente declaratii de avere, un teren intravilan de 360 de metri patrati, dobandit in 2010.

De asemenea, el are o casa de locuit, in Capitala, de peste 450 de metri patrati, dobandita in 2010, precum si o masina Hyundai, fabricata in 2007. Sotia sa are bijuterii dobandite in perioada 1997-2010 in valoare de 12.500 de euro.

La 25 februarie 2010, el a facut un schimb imobiliar de 330.000 de euro, cu o persoana fizica.

Chitoiu detine in conturi 44.700 de lei si 4.200 de euro. El detine actiuni la Compania de Asigurari si Reasigurari Exim Ro SA, in valoare totala de 40.000 de lei, iar la Fondul Proprietatea, de 200.000 de lei. De asemenea, el detine actiuni BCR Asigurari de 120 de lei si la BCR Asset Management de 200 de lei.

Chitoiu are un credit la Banca Transilvania, scandent in 2035, in valoare de peste 98.000 de euro. El luase si un imprumut de 75.000 de lei de la o persoana fizica, scadent in 2011.

El primise, in anul fiscal care se incheiase, aproape 53.000 de lei din salariul de deputat. Sotia, care lucreaza la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, a avut un salariu, in ultimul an declarat, de 163.164 de lei. Sotia lui Chitoiu a incasat aproape 1.000 de lei din drepturi de proprietate intelectuala.

Chitoiu are dividende de la Fondul Proprietatea in valoare de 17.136 de lei.

In declaratia de interese el a trecut companiile unde este actionar, precum si faptul ca este membru fondator al Institutului Liberal IC Bratianu.

De asemenea, Chitoiu este presedinte al Camerei Consultantilor Fiscali.


Ministrul Agriculturii: Daniel Constantin

Ministrul Agriculturii: Daniel ConstantinPresedintele PC, Daniel Constantin, propus ministru al Agriculturii, este un tanar politician in varsta de 33 de ani, care a fost promovat si sustinut de Dan Voiculescu si care are o pregatire profesionala in domeniu.

Daniel Constantin a fost ales in anul 2010 la conducerea PC, fiind lansat de Dan Voiculescu, atunci cand acesta s-a retras formal din linia intai a partidului. Pana sa fie ales in aceasta functie, Constantin nu s-a remarcat in viata politica.

In 2011, la formarea Aliantei de Centru Dreapta (ACD) dintre PC si PNL, Constantin a devenit copresedinte al acestei aliante, alaturi de liderul PNL Crin Antonescu si, ulterior, a intrat in conducerea Uniunii Social- Liberale.

Ascensiunea politica a lui Constantin este datorata sprijinului presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu. De altfel, si deciziile, mutarile si negocierile politice ale PC sunt atribuite lui Voiculescu, Daniel Constantin fiind considerat mai mult un lider de fatada, dar cu potential politic, avand in vedere tineretea sa.

Relatia dintre Constantin si Voiculescu trece si in plan financiar. Potrivit declaratiei de avere a lui Voiculescu, acesta l-a imprumutat pe Constantin cu suma de 295.000 de euro.

Daniel Constantin este de profesie inginer. El a fost directorul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura, in perioada aprilie - octombrie 2009, cand ministru al Agriculturii era Ilie Sarbu.

Constantin s-a nascut in 27 iunie 1978, la Pitesti, a urmat cursurile Facultatii de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (1997 - 2002), iar in 2004 a absolvit un master in managementul calitatii si inovatiei.

Daniel Constantin a urmat cursuri de "Imbunatatirea eficientei personalului" la Scottish Agricultural College, precum si de "Imbunatatirea managementului strategic" la Institutul de Administratie Publica Irlanda.

In 2003 a devenit consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeana din cadrul Ministerului Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Pana in 2006, in calitate de coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeana din cadrul Ministerului Agriculturii, a avut responsabilitati legate de negocierea pachetului financiar acordat Romaniei pentru Agricultura, de reforma Politicii Agricole Comune, dar si de negocierile privind cadrul financiar 2007 - 2013.

Dupa 2006, Constantin a fost angajat la firme de consultanta pentru atragerea fondurilor europene. In perioada 2007 - 2009 a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondiala in cadrul Proiectului Makis, iar intre 2008 si 2009, a fost administrator al societatii Roadvision si director general al Provom SRL.


Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale: Dan Nica

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale: Dan NicaVicepresedintele PSD Dan Nica (52 de ani) revine la sefia Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), minister pe care l-a condus si intre 2000 si 2004, in perioada Guvernului Adrian Nastase. Nica a fost si ministru de interne pentru jumatate de an, pana in septembrie 2009.

Nica preia portofoliul Comunicatiilor intr-o perioada extrem de agitata in telecom, in mijlocul licitatiei de licente pentru telefonie mobila pentru urmatorii 15 ani. Pe de alta parte, oficialul PSD este unul dintre cei mai experimentati sefi pe care i-a avut acest minister dupa Revolutie.

Unul dintre cele mai importante evenimente care au avut loc in perioada in care Nica a avut portofoliul Comunicatiilor a fost liberalizarea pietei de telecomunicatii, care a dus la finalul perioadei de monopol a Romtelecom. Liberalizarea a permis cresterea competitivitati si scaderea tarifelor la servicii odata cu accesul pe piata a din ce in mai multi operatori de telefonie fixa, televiziune si internet.

Dan Nica are 52 de ani, a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din Iasi in 1985, iar din 2005 este doctor in Stiintele Comunicarii. Este nascut la Panciu (in judetul Vrancea) este casatorit si are un copil.

Este deputat de Galati din 1996 , iar in ultimul mandat a avut 7 propuneri legislative si doua luari de cuvant.

Dintre cele sapte propuneri, doua a fost in in domeniul IT&C insa ambele au fost respinse de Camera Deputatilor. Nica a propus interoperabilitatea sistemelor informatice (una dintre principalele probleme din sectorul public), in timp ce a doua initiativa legislativa se refera la masurile de securitate a sistemelor informatice. Ambele au fost respinse in martie anul trecut.

Studii si specializari

· 2005: Doctorat in Stiintele Comunicarii;

· 1985: Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, Iasi;

· Specializari atestate prin diplome in domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor in urmatoarele tari: Franta, Austria, Suedia, Canada.

Activitate profesionala

· 1985 - 1996: Directia Judeteana de Telecomunicatii, Galati;

· 1993 - 1996: Profesor asociat al Universitatii "Dunarea de Jos" pentru telecomunicatii si transmisiuni de date;

· 1991 - 1996: Director al Directiei Judetene de Telecomunicatii Galati;

· Coordonator al proiectului de telefonizare al judetului Galati, acesta fiind unul din primele judete din Romania cu grad de telefonizare de peste 90%.

Functii, activitati intr-un partid politic

· 2006 - prezent: Vicepresedinte PSD, Coordonator al Departamentului de Transporturi si Comunicatii

· 21 aprilie 2005: Vicepresedinte PSD, Presedinte al Departamentului de Transporturi si Comunicatii

· 2004 - 2005: Membru al Biroului Coordonator al PSD;

· 2003 - in prezent: Presedinte al Organizatiei Judetene PSD Galati;

· 1999 - 2003: Prim Vice Presedinte al Organizatiei Judetene PSD Galati;

· 1997 - 2003: Presedinte al Organizatiei Municipale a PSD Galati;

· 1999 - 2004: Membru in Biroul Executiv Central al PSD.
Functii, activitati intr-o organizatie din administratia publica centrala sau locala
· 2000 - 2004: Ministru, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Functii, activitati parlamentare anterioare

· 1996 - 2000: Deputat PDSR, Membru in Comisia parlamentara pentru industrii si servicii;

· 2000 - 2004: Deputat PSD, Membru in Comisia parlamentara pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic;

Ministrul Transporturilor: Ovidiu Silaghi

Ministrul Transporturilor: Ovidiu SilaghiLiberalul Ovidiu Ioan Silaghi, propus ministru al Transporturilor, a fost ministru al IMM-urilor in Cabinetul Tariceanu, deputat, europarlamentar, presedinte al Camerei de Comert Satu Mare, el fiind membru PNL din 1990.

Potrivit CV-ului sau, Silaghi are competente in gestionarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii.
In perioada 1996 - aprilie 2007, a fost presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Satu Mare. In februarie 2004, devine membru al Colegiului de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. A indeplinit si functia de consilier in Consiliul Judetean Satu-Mare (2000-2004).

In decembrie 2004 a devenit deputat al Aliantei D.A., iar intre septembrie 2005 si decembrie 2006 a fost observator la Parlamentul European. Intre ianuarie 2007 si aprilie 2007 Silaghi a fost membru al Parlamentului European, vicepresedinte al Comisiei pentru Control Bugetar.

Intre aprilie 2007 si decembrie 2008, Silaghi a fost ministru al IMM-urilor, Comert, Turism si Profesii Liberale, in Cabinetul Tariceanu.

Potrivit CV-ului sau, Silaghi este membru al Partidului National Liberal din ianuarie 1990 si a fost, pe rand, presedinte TNL Satu Mare, presedinte al PNL filiala Satu Mare, membru al Comisiei de politica externa si al Comisiei economice PNL si membru in Biroul Politic Central al PNL.

Silaghi a fost, de-a lungul carierei sale politice si de afaceri, unul dintre sustinatorii inflacarati ai trecerii Registrului Comertului de sub tutela Ministerului Justitiei la Camera de Comert.

Silaghi s-a nascut la 12 decembrie 1962 si a absolvit in 1987 Facultatea de Mecanica Fina din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov.

Ministrul Educatiei: Corina Dumitrescu

Ministrul Educatiei: Corina DumitrescuCorina Dumitrescu (foto) s-a nascut la 10 martie 1964 si este sotia deputatului PSD (fost PD) Cristian Dumitrescu, in prezent, membru al Comisiei pentru Invatamant a Camerei Deputatilor.

Ea este licentiata in stiinte juridice, doctor in Drept, fondator la Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, fiind rector al acesteia. Dumitrescu a fost aleasa, in iunie 2010, membru in Consiliul Superior al Magistraturii din partea societatii civile, in urma votului din plenul Senatului, potrivit Mediafax.

Potrivit unei declaratii de avere din 2009, Corina Dumitrescu detine doua apartamente in Bucuresti, de 81 si 151 de metri patrati, si un apartament in Timisoara. De asemenea, Corina Dumitrescu detine o casa de vacanta si un teren intravilan in Sinaia. Ea mai are, potrivit declaratiei din 2009, doua terenuri extravilane, in alte localitati.
Potrivit aceleiasi declaratii, ea nu detinea sume in conturi bancare, bunuri cu valoare deosebita sau active financiare.

Ministerul Afacerilor Externe-Andrei Marga

Ministerul Afacerilor Externe-Andrei MargaAndrei Marga este licentiat in Filosofie si este profesor universitar la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.

Potrivit declaratiei de avere din 1 iunie 2011, Marga detine patru apartamente in Cluj. Profesorul universitar detine o masina Volkswagen, fabricata in 2011, dobandita in sistem "buy back".

Andrei Marga are deschise doua conturi bancare, unul in tara, in valoare de 40.000 de euro, si unul in strainatate, in valoare de peste 26.000 de euro.

Potrivit declaratiei sale de interese, completata in anul 2011, Andrei Marga precizeaza ca face parte din conducerile Fundatiei "Alma Mater" si Fundatiei "Bartolomeu Anania", relateaza Mediafax.

Sursa foto:AgerPress.

Ministrul Justitiei: Titus Corlatean

Ministrul Justitiei: Titus CorlateanTitus Corlatean (foto dreapta) a fost nominalizat la Justitie, desi a debutat ca diplomat in MAE concentrandu-si intreaga cariera pe politica externa, ascensiunea sa in acest domeniu, dar si in viata politica, avand ca punct de plecare functia de consilier personal al primului-ministru Adrian Nastase, scrie Mediafax.

Corlatean a activat timp de sapte ani, din 1994 pana in 2001, ca diplomat in MAE, dupa care fost, timp de doi ani, din 2001 pana in 2003, consilierul personal al lui Adrian Nastase pe probleme de politica externa. Ulterior, timp de un an, Corlatean a fost secretar de stat pentru Romanii de pretutindeni la Cancelaria premierului Nastase.

In 2004, Corlatean este ales deputat. El candideaza, ulterior, pentru un post de parlamentar european, fiind ales in PE si activand ca membru al Comisiei de Politica externa a PE. Din 2008 este senator de Brasov si presedinte al Comisiei de Politica externa din Senat.

In varsta de 44 de ani, Corlatean este licentiat in Drept la Universitatea Bucuresti si are o diploma de studii aprofundate in Drept International si Relatii Internationale la aceeasi universtitate.

In 2010, devine doctor in Drept International Public la Universitatea Bucuresti.

Sursa foto: Agerpres

Ministrul Industriilor: Iulian Iancu

Ministrul Industriilor: Iulian IancuDeputatul PSD Iulian Iancu, nominalizat pentru Ministerul Industriilor, este in prezent presedinte al Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor.

A fost secretar de stat in Ministerul Economiei si Cometrului, presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gaze Naturale, director la Romgaz si Distrigaz Nord.

Nascut pe data de 6 octombrie 1960, la Gheraesti judetul Neamt, este inginer cu specializarea petrol si gaze si a urmat cursurile Universitatii Oxford din Marea Britanie, specializarea management si doctorand in stiinte (petrol si gaze) si in stiinte economice. Iulian Iancu este casatorit si are doi copii.

Potrivit declaratiei sale de avere de anul trecut, Iulian Iancu detine patru terenuri intravilane, impreuna cu soatia sa, de 806, 45, 782 si respectiv 426 de metri patrati, in judetul Sibiu, Municipiul Bucuresti, judetul Mures si judetul Brasov. De asemenea, detine doua cladiri in Sibiu si Bucuresti de 657 si respectiv 144 de metri patrati.

La categoria bunuri mobile, Iulian Iancu detine un Mercedes A180 din 2005. Declaratia sa de avere include si bijuterii in valoare de 7.000 de euro si doua conturi de bancare in valoare de 25 de mii si respectiv 20 de mii de lei. Detine si plasamente, impreuna cu sotia sa, la BCD Romexterra SA, Carpatica SA si respectiv Azomures SA.

Ministrul Administratiei si Internelor:Victor Paul Dobre

Ministrul Administratiei si Internelor:Victor Paul DobreVictor Paul Dobre a intrat in politica in 1991, in PNL. Dobre a absolvit Facultatea de Mecanica si a lucrat inainte de 1990 ca inginer la Santierul Naval Galati si Centrala Industriala Navala si sef al Serviciului Tehnic la Centrala Industriala Navala Galati.

Potrivit declaratiei de avere acesta are doua autoturisme marca BMW, unul seria 1 si unul seria 3. De asemenea, Dobre detine bijuterii, icoane tablori de peste 6.000 euro si are mai multe conturi bancare care cumuleaza 80.000 euro si peste 200.000 lei.


Foto: AgerPress

Ministrul Dezvoltarii Regionale: Eduard Hellvig

Ministrul Dezvoltarii Regionale: Eduard HellvigEduard Hellvig, secretar general al PNL, considerat "omul lui Antonescu", fost deputat in legislatura trecuta din partea PC, este nominalizat la Dezvoltare Regionala, portofoliu care a fost detinut de Elena Udrea.

Hellvig are varsta de 37 de ani. Din 2011 este secretar general al PNL, iar in 2009 a fost coordonatorul campaniei PNL pentru alegerile prezidentiale.

In perioada 2004-2008, Hellvig a fost deputat din partea PC si secretar al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor, iar intre anii 2006 si 2007 a fost europarlamentar.

Inainte de terminarea mandatului, Hellvig a demisionat din PC si s-a alaturat echipei liberale din Bihor. Filiala PNL Bihor l-a desemnat candidat pentru un al doilea mandat de deputat, dar acesta nu a castigat alegerile.

Dupa esecul de la alegerile generale din 2008, Eduard Hellvig s-a mutat in Bucuresti, unde a devenit un apropiat al presedintelui PNL, Crin Antonescu, iar liderul liberal l-a desemnat, la un moment dat, ca posibil ministru intr-un potential guvern liberal.

Hellving a fost, inainte de 2004, pe rand, consilier politic al fostului vicepresedinte PNL Horia Rusu in perioada1998-1999, consilier al ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu in perioada 1999-2000, in 2000 consilier al candidatului la Presedintia Romaniei Mugur Isarescu si in 2004 director general al Institutului de Studii Sociale.

El a fost si broker la Bursa de Valori Bucuresti in perioada 1997-1998 si coordonator de programe la Fundatia Soros in 1995.

Pe plan professional, Eduard Hellving a absolvit specializarea Stiinte Politice din cadrul Facultatii de Stiinte Politice si Administratie Publica, Universitatea "Babes-Bolyai", Cluj-Napoca (1997), a urmat studii post-universitare in domeniul securitatii si apararii la Colegiul National de Aparare, Universitatea "Carol I", Bucuresti si la Centrul European de Studii de Securitate "George C. Marshall", Garmisch - Partenkirchen. Din 2009 este Doctor in Stiinte Politice al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative Bucuresti.

Ministerul Afacerilor Europene: Leonard Orban

Ministerul Afacerilor Europene: Leonard OrbanLeornard Orban a fost de asemenea prezent si in Cabinetul Ungureanu, dar si in Cabinetul Boc.

Orban a absolvit Facultatea de Management din cadrul ASE in 1992 si este ministru din septembrie 2011, anterior fiind consilier presidential pe probleme de afaceri europene. Ministerul Afacerilor Europene s-a infiintat in toamna lui 2011, Orban fiind ministru inca de la infiintare.

Orban detine trei apartamente in Capitala, un Audi A4 si o Toyota Yaris si tablori de circa 34.000 euro. Orban are depozite bancare de 165.000 euro si conturi curente de peste 86.000 euro.

Potrivit Mediafax, cariera lui Leonard Orban s-a axat, incepand din 1993, pe problematica europeana. Printre realizarile sale, Orban insusi mentioneaza semnarea, in calitate de negociator-sef cu Uniunea Europeana, impreuna cu presedintele Romaniei, primul-ministru si ministrul Afacerilor Externe, a Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, la 25 aprilie 2005, intr-o ceremonie desfasurata in Luxemburg.

Leonard Orban a fost primul comisar european al Romaniei, functie pe care a ocupat-o timp de trei ani.

Ministrul Mediului si Padurilor: Rovana Plumb

Ministrul Mediului si Padurilor: Rovana PlumbRovana Plumb (52 de ani) este membru PSD, europarlamentar si fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, in guvernarea Adrian Nastase.

Plumb este doctor in managementul sistemelor industriale, calificare obtinuta in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti. Din 2003, Rovana Plumb a devenit presedintele Organizatiei de Femei a PSD.

Noul ministru al Mediului a fost presedinte al companiei de cosmetice Gerovital din 1995 pana in 2000. Ea detine si un brevet de inventie pentru metode de tratament cosmetic cu produse “Gerovital H3 Dr. Ana Aslan”, obtinut in 2001.

Rovana Plumb a fost inginer stagiar intre 1984 si 1992, director comercial la SC Miraj SA (1992-1994).

Potrivit declaratiei de avere completate in mai 2011, Rovana Plumb are, impreuna cu sotul sau, un teren intravilan in Ilfov, cu suprafata de 1898,16 metri patrati si trei sferturi dintr-un teren intravilan din Dambovita (2600 de mp) si dintr-un teren agricol in acelasi judet, obtinute prin "succesiune legala".

Tot impreuna cu sotul sau, Rovana Plumb are o casa de locuit de 671 de metri patrati in judetul Ilfov, cumparata in 2007, o casa de vacanta in judetul Dambovita, obtinuta in 1998 prin succesiune legala si un apartament de 50 de metri patrati in Bucuresti, cumparat in 1982.

Totodata, Rovana Plumb are un autoturism Crysler din 2001, un Audi din 2008 si un scuter Malaguti din 2003 si bijuterii de 7000 de euro.

Ea are conturi in euro totalizand 12.511 euro la BRD si la Fortis Banque, deschise in perioada 2006-2010 si doua conturi in lei totalizand 1.000 de lei. Rovana Plumb are un credit de 800.000 de euro contractat in 2007 la BRD si scadent in 2030. Ea mai datora 52.000 de euro unei persoane fizice, Marian Rotaru, imprumut scadent in 2012.

Sursa imagine: blogul personal

Ministrul Culturii: Mircea Diaconu

Ministrul Culturii: Mircea DiaconuActorul de teatru si film Mircea Diaconu (63 de ani) este senatorul PNL propus de Victor Ponta la Ministerul Culturii si Patrimoniului National, scrie Mediafax.

El a fost membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), intre 1998 si 2004, si directorul Teatrului Nottara din Capitala, din 2004 pana anul trecut.

Din 2008, Mircea Diaconu este membru in Comisia de cultura, arte si mijloace de informare in masa a Senatului, iar de la inceputul anului 2009, si in Comisia permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO.

Diaconu a participat, in timpul mandatului sau, la 25 de initiative legislative, 16 motiuni, a luat de 80 de ori cuvantul in plen si a facut 12 declaratii politice.

Este casatorit cu Maria Diana Diaconu, cunoscuta ca actrita sub numele de Diana Lupescu, si are doi copii.

In 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca Mircea Diaconu este in incompatibilitate, din decembrie 2008, in conditiile in care pe langa parlamentar era si director al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala. El a demisionat anul trecut din aceasta functie.

Mircea Diaconu detine cate o jumatate din trei terenuri intravilane (la Saftica - 2.000 de metri patrati, cumparat in 2000, Vladesti - 1.000 de metri patrati, mostenit in 1991, si terenul de 130 de metri patrati, cumparat in 1978, odata cu casa din Bucuresti).

Pe langa aceasta locuinta din Capitala, de 150 de metri patrati, din care detine jumatate, actorul poseda jumatate dintr-o casa la Saftica, de 208 metri patrati, cumparata in anul 2000, si o casa de vacanta la Vladesti, de 80 de metri patrati, mostenita in 1992.

Diaconu detine trei autoturisme, cumparate - un Citroen (anul de fabricatie 1971), un Smart (2001) si un ARO 10 (1996).

Mircea Diaconu a avut, in anul fiscal incheiat inainte de iunie 2011, venituri salariale - din activitatea de senator (51.622 de lei) si din cea de manager al Teatrului Nottara (38.197 de lei) - precum si venituri din activitati culturale - 11.293 de lei - si drepturi de autor (de la CREDIDAM) - 8.809 lei.

Sotia sa, Diana Diaconu, a avut, in aceeasi perioada, venituri salariale de 21.631 de lei, ca regizor artistic la Teatrul Nottara, si venituri din drepturi de autor de 9.355 de lei.

In declaratia de interese din iunie anul trecut, Mircea Diaconu precizeaza ca este asociat la o intreprindere familiala, cu sotia sa, in proportie de 50%, si ca este membru al Uniuniii Teatrale (UNITER), Uniunii Cineastilor (UCIN) si Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), avand si calitatea de vicepresedinte PNL.

Sursa foto: Camera Deputatilor

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: Mariana Campeanu

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: Mariana CampeanuMariana Campeanu a fost nominalizata chiar de ziua sa pentru Ministerul Muncii, dupa un prim mandat in 2008, de doar doua luni, in prag de alegeri parlamentare, prioritatile anuntate de aceasta fiind restituirea CASS retinuta ilegal pensionarilor, dar si relansarea dialogului social.

In varsta de 64 de ani, Mariana Campeanu este economista si a mai ocupat portofoliul Muncii in Guvernul Tariceanu, anterior conducand si Casa Nationala de Pensii. Mariana Campeanu este membru PNL din 1997, potrivit CV-ului sau.

Aceasta a candidat din partea PNL la ultimele alegeri parlamentare, din noiembrie 2008, pentru un mandat de deputat in sectorul 2 al Capitalei, dar nu a reusit sa ajunga in Parlament.

Cu toate acestea, ea este in prezent deputat, din decembrie 2010, cand a fost aleasa in Colegiul 3 Hateg-Tinutul Padurenilor, la alegerile partiale desfasurate pentru postul ramas vacant in urma decesului deputatului PDL Ioan Timis.

Nascuta la 1 mai 1948, in satul Boloci, din judetul Teleorman, Mariana Campeanu este absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, specializarea Calcul economic si cibernetica economica. Este casatorita si are doi copii.

Dupa absolvirea facultatii, Campeanu a lucrat ca economist statistician la Directia Judeteana de Statistica Ilfov, iar apoi ca economist la Directia Centrala de Statistica Bucuresti, la 1 iunie 1984 ajungand sef de serviciu la Comisia Nationala pentru Statistica.
In perioada 1998-2001, aceasta a ajuns director general in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala Ilfov, iar in perioada 2001-2007 a fost directorul Casei Judetene de Pensii Ilfov.

In 2007 este numita presedinte, cu grad de secretar de stat, al Casei Nationale de Pensii, iar pe 26 septembrie 2008 ajunge ministru al Muncii, la finalul mandatului Guvernulului condus de Calin Popescu Tariceanu, dupa demisia fostului detinator al portofoliului, Paul Pacuraru.

Mariana Campeanu a profitat din plin de preluarea portofoliului la inceput de campanie electorala si nu a ratat nicio ocazie pentru a-si intregi capitalul de imagine. Astfel, una dintre primele masuri luate in calitatea sa de ministru al Muncii a constat in organizarea de zile ale portilor deschise atat la CNPAS, cat si la minister.

Totodata, in timpul mandatului sau s-a decis alocarea de bani in vederea acordarii de ajutoare financiare persoanelor singure, cu venituri mai mici de 50 de lei si au fost initiate mai multe runde de negocieri cu sindicatele si patronatele, in vederea elaborarii unei legi de salarizare unice, lucru care nu a fost insa finalizat in mandatul sau.

Mariana Campeanu are, conform declaratiei de avere completate in iunie 2011 si postata pe site-ul Camerei Deputatilor, trei apartamente in Capitala si o casa de vacanta in judetul Buzau, dar si doua terenuri, unul intravilan si unul agricol, in judetele Buzau si Braila.
Ea mai detine un autoturism Ford, fabricat in 2007.

La capitolul active financiare, Mariana Campeanu are un fond de investitii la ING, in valoare de 7.256 lei, deschis in 2003, patru depozite bancare, dintre care doua la BRD, in valoare de 15.000 lei si 6.253 lei, unul la Raiffeisen Bank, in valoare de 7.054 lei si la RBS, in valoare de 5.100 lei. Tot la BRD, Mariana Campeanu mai are un cont curent in valoare de 50.091 lei, un alt cont fiind deschis la Bank Post, in valoare de 26.267 lei. Mariana Campeanu are si un imprumut la RBS, contractat in 2007 si scadent in 2012, in valoare de 9.500 euro. Noul ministru al Muncii are trecute in declaratia de avere si mai multe actiuni, la BRD, in valoare de 4.300 lei si la SC Berceni, 200 de lei reprezentand parti sociale. Aceasta a acordat si un imprumut, catre o persoana fizica, in valoare de 1.500 euro.

Salariul de deputat al Marianei Campeanu insumeaza, pe anul fiscal 2010, 48.948 lei, sotul acesteia avand venituri din pensie, in valoare de 17.784 lei.

Deputatul PNL Mariana Campeanu a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca, daca va fi propusa ministru al Muncii, va restitui oamenilor procentul din CASS retinut ilegal si va relansa dialogul social.

Potrivit deputatului PNL, perioada de sapte luni pana la alegerile din toamna este suficienta pentru a lua cateva masuri importante, printre care si restituirea CASS pensionarilor.

"Eu cred ca se poate ceva si ma duc acolo, daca voi fi propusa pentru acest post, in primul si in primul rand ca sa restitui oamenilor cei 5,5% opriti abuziv la CASS, si pentru acest lucru cred ca ajung si cateva luni, nu este o perioada foarte mare. As vedea si ce proiecte legislative necesita modificari dar in primul si in primul rand voi relansa dialogul social", a spus Campeanu.

Sursa imagine: Agerpres


Ministrul Sanatatii: Vasile Cepoi

Ministrul Sanatatii: Vasile CepoiLa patru luni de la numirea sa in functia de secretar de stat, dupa scandalul iscat intre presedintele Traian Basescu si fondatorul SMURD Raed Arafat, medicul iesean Vasile Cepoi (foto) a fost ieri nominalizat la Ministerul Sanatatii.

Vasile Cepoi (58 ani), specialist in medicina interna, a mai fost secretar de stat, intre 2003 si 2004, in timpul mandatului lui Ovidiu Branzan. Apoi, intre 2005 si 2007, el a ocupat functia de presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi, iar mai apoi, din 2008 si pana in 2009, a fost director de dezvoltare al Spitalului Parhon din Iasi.

Din 2009 si pana la numirea sa in Cabinetul Boc, in 2012, Cepoi a fost seful Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Potrivit declaratiei de avere din februarie 2012, la numirea sa in functia de secretar de stat, Vasile Cepoi detinea un teren intravilan de 453 mp in Botosani, precum si altele doua forestiere care insumau 2.200 mp. In plus, Cepoi mai avea o casa de 70 mp in Botosani si un apartament in Iasi, de 100 mp.

Ministrul nominalizat la Sanatate mai detinea un autoturism Citroen si avea la banca peste 110.000 lei si 600 euro.

In anul fiscal anterior, ca director executiv la Directia de Sanatate Publica Iasi, Cepoi a incasat aproape 34.000 lei, la care s-au adaugat alti 15.000 din activitatea didactica. In plus, Vasile Cepoi a mai incasat circa 96.000 lei din drepturi de proprietate intelectuala.

Sursa foto: Agerpres.

Ministerul Apararii: Corneliu Dobritoiu

Ministerul Apararii: Corneliu DobritoiuCorneliu Dobritoiu (57 de ani) a fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale si a fost, pentru o scurta perioada, in septembrie 2006, loctiitor al ministrului Apararii, dupa suspendarea din functie a lui Teodor Atanasiu, conform Mediafax.

Dobritoiu a absolvit Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu si Academia de Inale Studii Militare din Bucuresti. Din 2006 este membru al Partidului National Liberal.

Dobritoiu este recasatorit si are doi copii.

In 1994, Corneliu Dobritoiu a inceput sa lucreze in cadrul structurii operative din Ministerul Apararii Nationale, mai intai ca expert pe probleme de analiza politico-militar.

Intre anii 1998-2000, este ofiter de Stat Major la Directia Cooperare si Securitate Regionala din cadrul Statului Major Militar International, Cartierul General NATO din Bruxelles, iar in anul 2000, presedintele Emil Constantinescu ii confera Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.

Reintors in Romania, este promovat ca sef al Directiei Integrare Euro-Atlantica si Relatii Militare Internationale din MApN (2000-2004).

In perioada 12 septembrie 2006 - 26 octombrie 2006, ca urmare a suspendarii ministrului Apararii, Teodor Athanasiu, de catre presedintele Basescu, Corneliu Dobritoiu indeplineste functia de loctiitor al ministrului Apararii Nationale.

Presa a relatat la inceputul lunii februarie 2007 ca Dobritoiu si-a cumparat in anul 2005 apartamentul de serviciu de 115 metri patrati intr-o zona centrala a Capitalei (in acelasi bloc cu generalul Sergiu Medar, consilier prezidential pentru aparare) cu 27.000 de euro, desi pe piata imobiliara o astfel de locuinta ar fi valorat 150.000 de euro.

Familia Dobritoiu detinea, in 2009 (data celei mai recente declaratii de avere), o casa de vacanta de 354 metri patrati in Ganeasa, judetul Ilfov, situata pe un teren de 4.600 de metri patrati. De asemenea, familia Dobritoiu mai detinea un apartament pe soseaua Nordului din Bucuresti.

Trecut in rezerva in 2006, el a fost unul dintre multii ofiteri superiori ai Armatei romane care s-a bucurat si de salariu, si de pensie militara in acelasi timp.

Conform gandul.info, banii si afacerile din familia Dobritoiu sunt conduse insa doamna Viorica Dobritoiu, fosta Samson. Cea mai profitabila firma detinuta de ea este TMS Romania, o reprezentanta a unei firme belgiene care vinde piese de schimb pentru camioane si utilaje folosite in constructii (Caterpillar, Komatsu sau Vogele fiind doar cateva exemple).

Drept urmare, firma doamnei Dobritoiu a beneficiat de 11 contracte cu statul, mai exact cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), in perioada 2008-2012, prin care a livrat piese de schimb pentru utilajele folosite la repararea sau constructia soselelor. Suma totala castigata de pe urma acestor contracte se ridica la peste 10 milioane de euro (la un curs mediu de 4 lei pe euro).

Restaurantele si cluburile de lux sunt un alt domeniu in care Viorica Dobritoiu s-a implicat, fie direct, fie prin fiul ei, Dumitru Samson.

Ea a detinut firma Restaurante Elements, cu actionar majoritar SIF Muntenia, aflata acum in faliment, si detine inca firma Elements Factory. Restaurantul Elements s-a inchis, iar acum doamna Dobritoiu s-ar afla in spatele restaurantului de lux Collage.

Fiul ei, Dumitru Samson, detine impreuna cu sotia sa, Raluca Samson, trei firme, prin una dintre ele operand clubul Elements din parcul Herastrau, demolat in 2011 pentru ca era construit ilegal, conform Primariei Capitalei. Cei doi Samson detin firmele Elements The Advertiser, Elements Le Garage si Elements Media.

Cei doi au detinut o agentie de publicitate, S.M. Art Advertising, implicata intr-un scandal cu bani publici la Autoritatea Nationala pentru Turism, pe cand Turismul se afla in Ministerul Transporturilor, condus de Radu Berceanu.

Atunci, firma respectiva a realizat cinci clipuri de promovare a Romaniei, pentru care a incasat nu mai putin de 1,5 milioane de euro. Cele cinci clipuri nu au corespuns calitativ dorintelor ANT, care a cerut refacerea lor, iar firma a cerut inca 600.000 de euro pentru acest serviciu, bani pe care nu i-a mai primit, conform datelor date publicitatii in 2007 de secretarul de stat Lucia Morariu, din Ministerul Turismului condus de liberalul Ovidiu Silaghi.

Cu un an inainte, firma mai avusese contracte cu ANT in valoare de 880.000 de euro.

Sursa foto: Agerpres

Ministerul de Interne: Ioan Rus

Ministerul de Interne: Ioan RusPropunerea USL pentru postul de ministru al Internelor, Ioan Rus (57 de ani) a fost ministru de Interne in Guvernul Nastase in perioada 2000-2004. In cadrul PSD ocupa functia de presedinte al Grupului de la Cluj al PSD si vicepresedinte al partidului.

Ioan Rus s-a nascut pe 21 februarie 1955, in localitatea Urisor din comuna clujeana Caseiu. Este casatorit cu Carmelita Rus si are doi copii: Ioana si Alexandru. Este profesor in cadrul Universitatea Tehnica din Cluj - Napoca, unde preda Constructia si calculul autovehiculelor rutiere.

In 2008, Ioan Rus a renuntat la toate functiile detinute la nivel national in partid, pastrandu-si doar calitatea de membru PSD si implicandu-se in afaceri.

Rus detine trustul de presa Transilvania Media Group Productions si o firma de consultanta de afaceri, Romproduct Serv. El este si administratorul firmei care detine clubul de handbal "U" Transilvania, Handbal Club Transilvania.

Acesta detine 82% din firma Autosincron, dealer oficial de autoturisme Mazda, Land Rover si Jaguar pe zona Trasilvania si este administratorul firmei RMB Casa Auto Timisoara, firma partener a holdingului Tiriac Auto si primul dealer de Mercedes in acea zona. O alta firma auto pe care Rus o administreaza este RMB Inter Auto.

Declaratia de avere din 2004, dupa plecare din guvern, arata ca detinea un teren agricol de 1.485 mp, o padure de 1.500 de mp, o vila de 189,33 metri patrati, un autoturism Toyota din 1997 si un autoturism Dacia.

La vremea respectiva Ioan Rus avea in conturi 400.000 de lei noi si 60.000 de euro si creante de 30.000.

Sursa Foto Agerpres