10. Ce salarii aveau managerii de la Mic.ro

10. Ce salarii aveau managerii de la Mic.roRVA, administratorul judiciar al Mic.ro Retail, a facut publica pe 27 aprilie o anexa la tabelul creantelor salariale, care include restantele de plata din perioada ianuarie-aprilie 2012. Wall-Street.ro a selectat cativa dintre managerii lui Patriciu pentru a vedea cati bani au de recuperat de la compania Mic.ro.

In septembrie 2011, Mercadia il prezenta pe Vlad Seitan, fost sef de marketing la OMV Refining&Marketing, ca noul director de operatiuni si deputy CEO al diviziei de FMCG Retail.

Vlad Seitan, al carui contract cu Mic.ro a fost incheiat la final de ianuarie, avea la data deschiderii procedurii de recuperat salariul aferent lunii ianuarie in cuantum de 47.000 lei. In anexa 2 de la tabelul creantelor salariale, (anexa cu date pe ianuarie-aprilie, privind legea 200/2006- prin care se garanteaza creantele salariale in cazul falimentului), Seitan apare cu salarii restante de 37.000 lei pe luna ianuarie.

Citeste aici continuarea articolului.

9. Cum spui "bravo" angajatilor

9. Cum spui "bravo" angajatilorAprecierea muncii subalternilor este foarte importanta, insa un “bravo” sau o mustrare poate sa nasca invidie sau nemultumire in echipa. Aflati cum isi tine echipa motivata un manager care este si trainer de vanzari si leadership.

Alin Gherman (foto) este trainer la Exec-Edu, scoala Asebuss, insa este si directorul comercial al companiei de curierat DPD. Gherman a povestit pentru Wall-Street.ro cum transformi un grup de angajati intr-o echipa si cum ii motivezi.

“Am in echipa oameni motivati de bani si oameni mai emotionali care raspund mai bine la ceea ce inseamna apreciere”, spune Gherman.

Citeste aici continuarea articolului.

8. Care este componenta noului Guvern

8. Care este componenta noului Guvern"Este vorba despre un guvern special in conditii speciale, cu un mandat pana la alegeri. Nu ascund ca intentia este ca in cele sase luni sa performam cat mai mult, astfel incat in baza votului din alegerile populare sa continuam guvernarea", a spus Victor Ponta in deschiderea discursului in care a anuntat componenta guvernului pe care il va conduce.


Ministrul Finantelor si vicepremier- Florin Georgescu

Citeste aici intreaga lista, asa cum a fost prezentata de Ponta.

7. De ce s-a prabusit leul in fata euro

7. De ce s-a prabusit leul in fata euroBanca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat pe 2 mai un curs de 4,4168 lei/euro, in crestere cu aproape 2 bani fata de sedinta de luni, marcand astfel un nou maxim istoric.

Leul s-a depreciat abrupt in zilele premergatoare, dupa caderea Guvernului Ungureanu, jucatorii fiind ingrijorati de incertitudinile legate de masurile pe care le va adopta noul executiv. Cotatiile au atins valori maxime istorice atat vineri, cat si in sedinta de luni, scrie Mediafax.

Referinta s-a plasat luni, 30 aprilie, la 4,3970 lei/euro, reprezentand precendetul nivel record.

Comparativ cu finalul anului trecut, cand euro a fost cotat la 4,3197 lei, cursul de miercuri este cu 2,2% mai mare.

6. Cati bani au cheltuit romanii la cinema

6. Cati bani au cheltuit romanii la cinemaCinematografele din Romania au vandut anul trecut in jur de 7,5 milioane de bilete, mai mult cu un milion fata de 2010, conform datelor preliminare pe 2011 oferite de Centrul National al Cinematografiei catre Observatorul European al Audiovizualului (OBS).

Astfel, romanii au platit anul trecut pentru bilete de cinema in jur de 135 de milioane de lei (31,8 mil. euro), mai mult cu aproape 21% fata de cele 111,6 milioane de lei cheltuite in 2010.

Practic, anul trecut tara noastra se afla pe locul 20 din 27 de tari europene analizate. (Apasa pe tabel pentru a vedea in format marit).

Citeste aici continuarea articolului.

5. Cum loveste instabilitatea politica in economie

5. Cum loveste instabilitatea politica in economieInstabilitatea politica din ultimele zile isi arata primele efecte si in economie, sensibila si vulnerabila la astfel de situatii. Cursul de schimb a reactionat primul la caderea guvernului si a continuat sa atinga maxime istorice in fiecare zi. BNR si-a intrerupt ciclul de reducere a politicilor monetare, pe fondul situatiei politice. Nici Bursa nu pare a fi indiferenta la contextul actual din tara.

Leul s-a depreciat abrupt in ultimele zile, dupa caderea Guvernului Ungureanu, jucatorii fiind ingrijorati de incertitudinile legate de masurile pe care le va adopta noul executiv. Cotatiile au atins valori maxime istorice atat vineri, cat si in sedinta de luni

Miercuri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de 4,4168 lei/euro, in crestere cu aproape 2 bani fata de sedinta de luni, marcand astfel un nou maxim istoric.

Citeste aici continuarea articolului.

4. Ce averi au ministrii lui Ponta

4. Ce averi au ministrii lui PontaPremierul desemnat Victor Ponta a prezentat aseara lista noilor ministri. Miscari interesante: Florin Georgescu se reintoarce la Finante, dupa 16 ani, si Lucian Isar, traderul acuzat in 2008 de atacul speculativ asupra leului va fi ministru delegat pentru mediul de afaceri.

Citeste aici continuarea articolului.

3. Ce proiect de autostrada este dezgropat de Ponta

3. Ce proiect de autostrada este dezgropat de PontaPremierul desemnat Victor Ponta a dezgropat ideea Autostrazii Sudului, care ar trebui sa lege Bucurestiul de Timisoara, in programul de guvernare depus la Parlament. Autostrada trebuia sa inceapa in 2010 si sa fie gata in 2014.

Potrivit programului de guvernare, Guvernul Ponta si-a asumat realizarea studiului de prefezabilitate pentru constructia Autostrazii Sudului: Bucuresti - Alexandria - Slatina - Craiova - Timisoara.

La inceputul lui 2009, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor la acea data, spunea ca demersurile pentru realizarea proiectului vor incepe in 2010, costurile autostrazii fiind estimate la 300 milioane euro.

Citeste aici continuarea articolului.

2. Cum a devenit Sensiblu cea mai extinsa retea de farmacii

2. Cum a devenit Sensiblu cea mai extinsa retea de farmaciiTranzactia prin care Sensiblu preia 90 de farmacii City Pharma si ajunge la un total de 400 este nu numai o premiera in top 10 jucatori din retailul farmaceutic local, dar si o miscare prin care liderul pietei se distanteaza de competitori.

Fondata in 1997, ca parte a grupului farmaceutic A&D Pharma, reteaua Sensiblu atingea pragul de 100 de unitati in 2004. La finele lui 2006, lantul cuprindea 200 de unitati, dupa ce anterior integrase 33 de farmacii Europharm, controlate de GlaxoSmithKline (GSK) Romania, divizia locala a producatorului britanic de medicamente.

In urmatorii doi ani, ritmul de expansiune a fost unul mult mai redus - in decembrie 2008 lantul controlat de A&D Pharma era format din 220 de unitati. Pe de alta parte, competitia se ascutise: Catena, numarul doi pe piata de profil, dupa Sensiblu, trecuse de 200 de unitati.

Citeste aici continuarea articolului.

1. Ce datorii are Patriciu catre creditorii Mic.ro si Minimax

1. Ce datorii are Patriciu catre creditorii Mic.ro si MinimaxEsecul lanturilor de magazine Mic.ro Retail si Minimax Discount, controlate de Dinu Patriciu, scoate la iveala mii de creditori si datorii care depasesc un miliard de lei, potrivit tabelelor preliminare ale creantelor. Un sfert dintre acestea sunt datorii catre companii in care este implicat Dinu Patriciu.

RVA Insolvency, administratorul judiciar al celor doua retelei de magazine, a publicat saptamana aceasta, pe site-ul propriu, tabelul preliminar al creantelor debitoarei Minimax Discount, dupa ce cu cateva zile inainte fusesera afisate si informatiile despre Mic.ro Retail.

Potrivit documentelor RVA, peste 1.200 de companii, persoane fizice si institutii ale statului au de recuperat 1,147 miliarde de lei (aproape 260 mil. euro) de la Mic.ro Retail si Minimax Discount.

Citeste aici continuarea articolului.