1 / 6

Cursul de schimb, la un nou maxim istoric

Cursul leu/euro a inceput sa creasca incet din a doua parte a zilei de marti, in contextul in care USL ameninta sa schimbe presedintii ambelor Camere ale Parlamentului, precum si a Avocatului Poporului, lucru pe care l-a si facut.

Dupa aceste serii de "executii" politice si in contextul inceperii procesului de suspendare a presedintelui Traian Basescu, cursul de referinta a urcat miercuri la 4,4715 lei/euro si a atins un nou maxim istoric.



Potrivit Mediafax, BNR a intervenit indirect prin vanzari de euro pentru a incetini deprecierea leului, cauzata de ordine de cumparare plasate de jucatori straini pe fondul tensiunilor politice din Romania. Paritatea afisata este cu 0,53 bani peste precedentul record, de 4,4662 lei/euro, inregistrat la 24 mai. Totodata, cursul este in crestere cu 2,1 bani fata de rata publicata marti, de 4,4505 lei/euro.

"Este posibil ca BNR sa lasa un pic cursul sa se duca in sus. Aceste momente de accelerare apar pe fondul unei volatilitati induse politic, dar tendinta cursului este data de iesirile de capital, iar tendinta pe trmen lung este clar de depreciere", a spus, pentru Wall-Street.ro, analistul economic Florin Citu.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri