10. Secretele celor care construiesc sute de apartamente noi

10. Secretele celor care construiesc sute de apartamente noiCativa dezvoltatori imobiliari au inceput sa construiasca sau au anuntat intentii de a incepe sau continua proiecte rezidentiale de mari dimensiuni pe o piata rezidentiala, in care in ultimii ani s-au lansat doar proiecte mici, cu cateva apartamente. Pe ce mizeaza ei?

9. Actionarii Sibex au ales un nou Consiliu de Administratie

9. Actionarii Sibex au ales un nou Consiliu de AdministratieA ctionarii Sibex s-au intalnit luni sa decida viitoarea conducere a bursei. Pe langa revocarea Consiliului de Administratie si alegerea de noi membri, in AGA s-a discutat si raportul detaliat al administratorului cu privire la situatia companiei, raportul auditorului financiar, prezentarea unui plan de restructurare si aprobarea pornirii actiunii in raspundere impotriva unor administratori.

Actionarii au ales patru noi membri in Consiliul de Administratiei, dupa ce reprezentantul SIF Transilvania, Dan Simionescu a fost singurul care nu a fost revocat. Astfel, noii membri sunt : Valentin Ionescu (administrator SIF Moldova), Iancu Stavrositu (Interfinbrok Corporation - autopropus), Daniel Grigoropol (director general Andimed - propus de Camelia Georgeta Grecu), Cristina Dutu (NIS Petrol - propusa de Bogdan Balosan).

8. Doctoriile lui Arafat: cum vrea sa sterilizeze coruptia din sanatate

8. Doctoriile lui Arafat: cum vrea sa sterilizeze coruptia din sanatateFirmele de medicamente, materiale si aparatura vor semna un cod de etica cu statul privind comportamentul in cadrul acestei relatii, pentru a preveni practica incorecta si coruptia, a declarat ministrul Sanatatii, Raed Arafat.

"Fondurile din sanatate se scurg prin diverse modalitati, una este prespcriptia nejustificata de medicamente scumpe, inainte de a vedea daca produsele ieftine nu sunt mai eficiente. Nimeni - nu numai pe medicamente, dar si pe aparatura, pe tot - nu poate avea contract cu statul daca nu semneaza codul de etica", a spus Arafat. Citeste aici articolul complet.

7. Mega tranzactiile imobiliare facute de milionarii romani in anii crizei

7. Mega tranzactiile imobiliare facute de milionarii romani in anii crizeiMilionarii romani au inceput sa fie mai activi in zona de tranzactii imobiliare in acest an, fiind implicati in 3 dintre cele mai mari dealuri de pe piata.

Wall-Street.ro va prezinta cele mai mari tranzactii in care miliardarii romani au fost implicati ca vanzatori sau cumparatori in perioada crizei.

6. Bancherii sunt necajiti: concedierile, abia la inceput

6. Bancherii sunt necajiti: concedierile, abia la inceputBancherii au doua motive de ingrijorare: in presa a aparut scrisoara adresata BNR, Ministerului Justitiei si comisiilor parlamentare privind noile prevederi care ar putea afecta veniturile din comisioane considerate de instante ca fiind abuzive si, mai mult, este iminenta o restructurare mai profunda a sistemului bancar prin inchideri de sucursale si disponibilizare de personal.

Restructurarea sistemului bancar prin inchideri de sucursale si disponibilizare de personal este un proces aflat la inceput si care va continua in 2013 intr-un ritm cel putin similar celui din acest an, a declarat miercuri presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea.

5. Bancile in noua economie: cum se adapteaza la noile trenduri tot ecosistemul platilor digitale

5. Bancile in noua economie: cum se adapteaza la noile trenduri tot ecosistemul platilor digitaleCresterea importanta a utilizarii smartphone-urilor din ultimii cinci ani a dus la schimbarea modelului de business in domenii precum IT, telecomunicatii, media, dar si in zona bancara. Astfel, bancile, procesatorii de carduri, furnizorii de plata prin telefoane mobile, dar si operatorii de telecomunicatii sunt tot mai atrase de serviciile de mobile banking, prin care utilizatorii pot face plati, dar pot avea acces la anumite informatii sau servicii de loializare.

"Sectorul bancar este intr-o perioada de tranzitie. Asistam la o schimbare a paradigmei care pune presiune pe banci sa-si schimbe abordarea fata de clienti si piata. Inainte de criza toate bancile erau agresive din punct de vedere al extinderii retelei. Bancile sunt nevoite sa-si adapteze gandirea strategica si cea tactica. Daca la inceput ne uitam la cifra de afaceri si la acoperirea teritoriala, acum ne analizam sustenabilitatea", crede Andrei Cretu, manager PwC. Citeste articolul complet.

4. Estimarile pentru 2012 au ajuns la un numitor comun: stagnare

4. Estimarile pentru 2012 au ajuns la un numitor comun: stagnareEstimarile economistilor pentru acest an au ajuns la un numitor comun, destul de nefericit de altfel, avand in vedere ca economia nu va reusi sa creasca cu mai mult de 0,5%. Totusi, pentru 2013 dezbaterea ramane inca deschisa.

Afla care sunt cei mai optimisti economisti si pe ce se bazeaza in prognozele lor.

3. Evaziune si alti demoni: vorbim despre solutii reale in fiscalitate

3. Evaziune si alti demoni: vorbim despre solutii reale in fiscalitateIn plina campanie electorala, economistii, avocatii si consultantii fiscali reuniti la Intalnirile Wall-Street.ro au vorbit despre calitate si nu despre cantitate. Evaziune fiscala a fost una dintre temele abordate, alaturi de alti monstri din fiscalitatea romaneasca. Invitatii au oferit, asa cum v-am obisnuit, solutii reale la problemele sistemului de impozitare.

Jurnalistii Wall-Street.ro au discutat de aceasta data cu economistul Florin Citu, consultantul fiscal Dan Schwartz, managing partner al RSM Scot, cu profesorul de economie Cristian Paun, cu avocatul Irinel-Madalin Niculeasa, fondatorul Niculeasa Law Office, si cu avocatul Gabriel Biris, fondator al firmei Biris-Goran. Tema principala a discutiei a fost oportunitatea unei relaxari fiscale in 2013. Ce zone ale fiscalitatii pot fi relaxate anul viitor si care ar fi efectele?

2. ESEC la Bruxelles: negocierile privind bugetul UE s-au incheiat fara un acord

2. ESEC la Bruxelles: negocierile privind bugetul UE s-au incheiat fara un acordReuniunea de la Bruxelles a Consiliul European s-a incheiat la aceasta ora, liderii statelor membre nereusind sa ajunga la consens cu privire la alocarile pentru bugetul UE pe perioada 2014-2020, scrie Mediafax.

Presedintele Traian Basescu va sustine o declaratie de presa, au precizat oficiali din delegatia Romaniei.

Este de asteptat ca urmatoarea reuniune a Consiliului European pe tema bugetului pentru intervalul 2014-2020 sa fie programata la inceputul anului viitor, in ianuarie-februarie.

1. Sindromul Black Friday la romani

1. Sindromul Black Friday la romaniCei mai mari distribuitori de produse IT si electrocasnice, dar si firme din domeniile imobiliare, turism sau vestimentar au oferit reduceri de peste 50% celor care au facut cumparaturi vineri.

Site-urile celor mai mari magazine online care au promis reduceri cu ocazia Black Friday au fost luate cu asalt inca din seara zilei de joi, cand marea majoritate a acestora au facut cu greu fata valului de clienti in cautarea reducerilor. Cum aratau cele mai importante dintre acestea la trecerea in “Vinerea neagra”?

Curierii nu-si vad capul de treaba in aceste zile, ca urmare a reducerilor de Black Friday si a exploziei de comenzi online. Cand iti vei primi coletele?

Citeste aici mai multe articole pe subiectul Black Friday 2012