Cel mai bine platiti CEO pe timp de criza

Cel mai bine platiti CEO pe timp de crizaCriza a insemnat reduceri de salarii sau concedieri pentru majoritatea angajatilor obisnuiti, insa o parte din executivii marilor companii au reusit sa isi mentina castigurile anuale de cateva zeci de milioane de dolari. CNBC a realizat un top al celor mai bine platiti CEO in intervalul 2007 - 2011 (deoarece in acest an datele sunt incomplete).

Pe locul 10 il gasim pe David Simon (foto), de la compania Simon Property Group (imobiliare). Castigul sau mediu anual ajunge la 35 milioane de dolari, dar include salarii, bonusuri si actiuni primite din partea companiei

Citeste mai mult pe aceasta tema aici.

Sursa imagine: realitybiznews.com

Cine sunt angajatorii campioni la litigii cu salariatii

Cine sunt angajatorii campioni la litigii cu salariatiiFie ca sunt companii din mediul privat sau din sectorul public, angajatorii din Romania au multe litigii cu angajatii.

Din Top 10 companii din mediul privat versus companii de stat in functie de numarul de litigii, reiese ca institutiile publice sunt actionate in instanta de mai multi angajati. Cifrele provin dintr-un studiu realizat de portalul costelgilca.ro, detinut de avocatul Costel Gilca, specializat in dreptul muncii.

Inca DOUA ZILE libere de Sarbatori

Inca DOUA ZILE libere de SarbatoriZilele de 24 si 31 decembrie 2012 vor fi declarate de Guvern drept zile libere, decizia urmand sa fie luata in sedinta de astazi a Executivului.

Decizia este valabila pentru salariatii din sectorul public si nu se aplica la locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Vorbe dure pentru Dacia Lodgy la Euro NCAP:

Vorbe dure pentru Dacia Lodgy la Euro NCAP:Dacia Lodgy - protectia pasagerilor 72%.

Cele mai prietenoase tari din punct de vedere al impozitarii

Cele mai prietenoase tari din punct de vedere al impozitariiPwC, Banca Mondiala si IFC au lansat raportul Paying Taxes 2013 care analizeaza regimul fiscal din 185 de economii din intreaga lume si masoara usurinta platii taxelor luand ca studiu de caz o companie de dimensiune medie, cu acelasi profil de activitate, acelasi numar de angajati si aceeasi cifra de afaceri in toate tarile evaluate.

Romania si-a imbunatatit pozitia in acest clasament, urcand 18 locuri, pana pe 136.

Sute de masini executate silit au preturi sub 3.000 de euro

Sute de masini executate silit au preturi sub 3.000 de euroDupa reducerile de Black Friday, a venit randul masinilor sa aiba parte de discounturi, iar bancile si firmele de leasing au taiat intre 17% si 50% din preturi pentru a-si adapta oferta.

Astfel, pentru inceputul lunii decembrie sute de masini executate silit sunt disponibile la preturi situate sub 3.000 de euro, potrivit datelor Executari.com.

Tineri cu potential care vor o cariera in real estate

Tineri cu potential care vor o cariera in real estateIn marea de plecari a unora dintre cei mai cunoscuti seniori ai companiilor mari de consultanta imobiliara, Wall-Street.ro v-a prezentat "bobocii" cu potential din acest domeniu, tinerii care in ultimii ani au hotarat sa isi construiasca o cariera in real estate.

De exemplu, Maria Andrei (foto) s-a alaturat echipei Coldwell Banker in vara lui 2011 - sucursala Mosilor. In 2011 s-a plasat in randul celor mai buni 5 brokeri din retea (reteaua Coldwell Banker are peste 150 de brokeri-n.r.). La inceputul lui 2012 a preluat activitatea de vanzare exclusiva a locuintelor din cadrul proiectului Nordia Residence si, odata cu desemnarea Coldwell Banker ca agent exclusiv al Rose Garden si FeliCity, a fost desemnata broker si pentru acestea din urma.

Vacanta in Cuba, tara cu vegetatie exotica, plina de farmec si contraste

Vacanta in Cuba, tara cu vegetatie exotica, plina de farmec si contrasteCodruta Pisa (foto), director financiar-administrativ in cadrul Sodexo Solutii pentru Motivare, emitent de tichete valorice, povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre destinatia sa preferata de vacanta - Cuba.

Sa fumezi o adevarata Havana acompaniata de un rom cubanez de cel putin 15 ani, intr-o atmosfera muzicala de salsa, rumba sau mambo, sa te joci cu delfinii in Ocean, la Varadero, dupa care sa te insoteasca la plecare, sa faci turul oraselor in taxiuri vechi de peste 50 de ani, practic, in masini de epoca sau sa treci dintr-o zona in alta pe impresionantele poduri construite de americani inainte de 1965.

Cei mai mari 5 miliardari ai lumii care au pariat pe imobiliare

Cei mai mari 5 miliardari ai lumii care au pariat pe imobiliareCativa din cei mai mari miliardari ai lumii si-au pus banii pe imobiliare anul acesta. Unii ca urmare a unor miscari strategice, altii din "pasiune". Unul dintre acestia este Warren Buffet (foto).

Cele mai ieftine penthouse-uri din Bucuresti

Cele mai ieftine penthouse-uri din BucurestiApartamentele tip penthouse sau duplex, altadata bijuteriile oricarui proiect rezidential nou, sunt si ele atinse de criza.

In ciuda scaderilor de pret aferente crizei, majoritatea proprietatilor de acest fel au inca valori extrem de piperate, dar pe piata sunt si exceptii. Astfel, in unele proiecte sunt scoase la vanzare proprietati care bifeaza unele din criteriile unui penthouse, chiar si la preturi de sub 100.000 euro.